La data de 10 decembrie 2020, procurorii de la Crimă Oragnizată au efectuat o percheziție domiciliară în București, în baza unui ordin european de anchetă transmis de procurorii din Bulgaria.

Patru cetățeni bulgari sunt suspectați de constituire a unui grup infracțional organizat și înșelăciune. Trei dintre ei au fost duși la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti în vederea punerii în executare a mandatelor de arestare preventivă emise de autorităţile bulgare.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, gruparea era formată din cetățeni bulgari și acționa pe teritoriul României și Bulgariei.

Atenție la înșelăciunea prin metoda COVID-19!

O parte dintre membrii grupului infracţional organizat, numiţi „vartachi”, sunau la întâmplare la diferite numere de telefon fixe şi sub diverse pretexte induceau în eroare şi înşelau persoanele de la care solicitau şi obţineau sume importante de bani şi/sau bunuri de valoare.

Al doilea palier al grupului avea rolul de a recruta și controla curierii care preluau sumele de bani şi/sau obiectele de valoare de la victime.

Curierii erau persoane recrutate la întâmplare care susţineau activ gruparea, folosindu-se de informațiile furnizate de către cei de pe primul palier, se mai arată în comunicatul procurorilor.

Pentru a nu fi depistați, membrii rețelei închiriau camere în hoteluri şi pensiuni unde nu erau necesare documente de identitate. Apoi achiziționau cartelele SIM de la diferite chioşcuri, benzinării şi supermarketuri și foloseau doar aparate mobile achiziționate din târguri și piețe.

Un escroc sentimental, solist de muzică de petrecere, arestat că trombonea femei

O parte din telefoanele mobile erau ascunse în şanţurile de pe marginea drumurilor înainte de a intra pe teritoriul Bulgariei, iar altele erau distruse.

Prejudiciul estimat în cauză se ridică la aproximativ 500.000 de euro. În urma percheziției domiciliare, au fost ridicate 84 de cartele SIM și 10 telefoane mobile.

Cum funcționa sistemul care a lăsat câteva persoanme fără sume cuprinse între câteva mii și zeci de mii de euro? Se prezentau telefonic drept ofițeri de poliție de la Crimă Organizată și cerea banii pentru a prinde infractori sau refugiați.

Uneori, victimele lăsau sume importante în coșuri de gunoi sau în tomberoane de unde erau ridicate de membrii grupării.

Pe 11 decembrie, magistrații Curții de Apel București au decis arestarea pentru 30 de zile a lui Petar Petrov Vasiliev, Dimitar Dimitrov Petrov și Dimitar Paskalev Atanasov.

Zeci de persoane, înșelate cu peste 1.000.000 € de un dezvoltator imobiliar italian

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!