O tabară interculturală pentru 45 de elevi din județul Giurgiu s-a transformat într-o chermeză de familie pentru primarul localității și directoarea școlii. Ambii au fost trimiși în judecată împreună cu viceprimarul, un fost angajat al primăriei și firma organizatoare.

În 2019, Școala Gimnazială „Apostol Arsache” din comuna Vedea, județul Giurgiu, a făcut parte din proiectul SCOP – Școală, Comunitate, Oportunitate, Participare, finanțat din fonduri europene. O parte a proiectului prevedea organizarea a două tabere interculturale cu participarea a 50 de persoane fiecare. Elevii de la „Apostol Arsache” urmau să beneficieze de șapte zile în stațiunea gorjeană Rânca.

Din cauza Covid-19, tabăra a fost amânată până în vara lui 2021 când 45 elevi și cinci însoțitori, conducătorul grupului fiind directorea școlii, Daniela Cristina Tudor, ar fi trebuit să se bucure de natură în perioada 5 – 11 iulie.

Imediat după ce au sosit la Rânca, elevilor li s-a spus că vor fi cazați doar patru nopți și nu șase cum era prevăzut în contract. În locul lor a venit, conform unui comunicat al DNA, primarul PNL al comunei Vedea, Maria Țaga zis Măru, cu mai multe persoane, rude și prieteni.

Au stat la acea pensiune între 9 și 11 iulie fără „ca vreuna dintre acestea să achite vreo sumă de bani pentru cazare și masă, aceste servicii fiind acoperite din fondurile nerambursabile destinate elevilor”.

Fotografie din 9 iulie postată pe contul primarului Țaga

Procurorii au date că „în perioada 5 – 9 iulie 2021, la pensiune s-ar fi cazat alte cinci persoane, invitate de Tudor Daniela Cristina, costurile cu cazarea și masa fiind acoperite tot din fondurile nerambursabile destinate elevilor”.

Din fotografiile postate pe o rețea de socializare, reiese că directoarea Tudor și-a adus familia în tabără. Ea s-a fotografiat împreună cu partenerul de viață la o stână unde a poposit ulterior și primarul cu consoarta.

Procurorii susțin că după terminarea vacanței, primarul Țaga împreună cu viceprimarul, un angajat al primăriei, directoarea școlii și firma care a organizat tabăra au aprobat un proces-verbal în care ar fi atestat în mod nereal că tabăra s-a desfășurat conform condițiilor în baza cărora au fost obținute fondurile europene.

Documentul a fost depus de SC Hofner Com S.R.L, firma organizatoare, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene care a decontat suma de 53.298 lei, aferentă organizării taberei care, conform proiectului, trebuia să fie una interculturală.

Primarul Țaga a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual și folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Directoarea Tudor, viceprimarul Alexandru Șerban și Stelian Coardă, la data faptelor angajat al primăriei, vor fi judecați pentru complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și fals intelectual.

Hofner Com S.R.L. va răspunde pentru complicitate la fals intelectual și complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene s-a constituit parte civilă.

Politicianul mizerabil de la noi

 

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!