Procurorii din cadrul DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

Eugen Șerbănescu, la data faptelor director general al Centrului Național al Cinematografiei (C.N.C.), pentru săvârșirea a 34 de infracțiuni de abuz în serviciu, dintre care unele în formă continuată cu consecințe deosebit de grave;

Carmen Gabriela Stejeroiu, la data faptelor șef Serviciu Fond Cinematografic și director economic (exercitări temporare ale funcției) în cadrul Centrului Național al Cinematografiei (C.N.C.), pentru săvârșirea a 27 de infracțiuni de abuz în serviciu, dintre care unele în formă continuată cu consecințe deosebit de grave;

Gabriela Dincă, la data faptelor angajat în cadrul Serviciului Fond Cinematografic, sub aspectul săvârșirii a 27 de infracțiuni de abuz în serviciu, dintre care unele în formă simplă, iar altele în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave.

Potrivit procurorilor, cei trei inculpați și-ar fi încălcat în perioada 2006 – 2016 atribuțiile de serviciu cu ocazia încheierii a 84 contracte în cadrul cărora Centrul Național al Cinematografiei (C.N.C.) ar fi plătit efectiv suma de 51.106.409 de lei.

Condițiile în care anumite societăți comerciale (producători de film) pot beneficia de finanțare din partea C.N.C. sunt prevăzute expres într-un act normativ.

Potrivit DNA, cei trei inculpați ar fi facilitat obținerea de finanțare pentru nouă producători de film care nu ar mai fi avut dreptul legal de a obține acele sume de bani.

Practic, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, ei ar fi permis ca aceiași producători de film să beneficieze de noi credite directe sau finanțări nerambursabile din partea C.N.C., în ciuda faptului că nu își respectaseră obligațiile rezultate din contractele aflate în derulare.

În rechizitoriu este menționat un demers concret al unuia dintre directorii care i-au succedat inculpatului Eugen Șerbănescu la conducerea C.N.C. și care a cerut instituirea unei popriri asupra conturilor uneia dintre societățile debitoare, rezultatul fiind acela că a fost recuperată suma de 262.036 lei.

Centrul Național al Cinematografiei s-a constituit parte civilă cu suma de 46.785.781 de lei. S-a dispus luarea măsurii sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile și imobile ce aparțin celor trei inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

În MAREA BRITANIE, câinii își poți însoți stăpânii la cinema. Au la dispoziție apă și pături

„Văzând atâta subcultură injectată în cultură m-am convins că România este în metastază”

Un român căutat de FBI a apărut într-un film cu Ben Affleck

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?