Skip to content

Zeci de mii de euro falsificați în Italia, trimiși în România pentru schimb valutar

Magistrații gălățeni au dispus pe 17 noiembrie 2021 arestarea pentru 30 de zile a unui bărbat acuzat de mai multe infracțiuni. Acesta fusese reținut cu o zi în urmă de către procurorii DIICOT.

Un gălățean în vârstă de 35 de ani este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, punere în circulație de valori falsificate în formă continuată, înșelăciune în formă continuată și efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv, în formă continuată.

DIICOT susține că în toamna anului 2021, inculpatul împreună cu alte persoane au constituit un grup infracțional organizat în scopul introducerii pe teritoriul României a unor importante cantități de valută falsificată provenită din Italia. Bancnotele erau de 50 și 100 de euro.

Membrii grupării aveau împărțite rolurile. Unul dintre ei procura pe teritoriul Italiei bancnotele falsificate pe care apoi le plasa altora pentru a le aduce în România.

Transportul valutei false se făcea prin firme de transport de pe ruta Italia-România, banii fiind ascunși în colete ce conțineau obiecte vestimentare sau alimentare.

B.M., liderul grupării, era cel care depozita bancnotele și care a plasat o parte din acestea făcând schimburi valutare stradale.

Pe 16 noiembrie, a fost organizată o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului chiar în timp ce avea un colet ce conținea un număr de 322 de bancnote de 50 de euro și 98 de bancnote de 100 de euro. În total, 25.900 de euro erau ascunși într-o pernă.

După flagrant au urmat șase percheziții domiciliare, în urma cărora au mai fost ridicate aproximativ 57 de grame de substanțe cu efect psihoactiv și suma de 1.000 de euro despre care există suspiciunea că ar fi falși.

 

 

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!