Skip to content

Zeci de persoane, înșelate cu peste 1.000.000 € de un dezvoltator imobiliar italian

Zeci de persoane au fost înșelate cu peste 1.000.000 de euro de un dezvoltator imobiliar italian stabilit la Craiova.

La data de 23 septembrie 2020, procurorii DIICOT l-au reținut pe bărbat pentru înșelăciune. Ulterior, instanța a respins propunerea de arestare preventivă a lui Vicenzo Ioele și a decis cercetatarea acestuia sub control judiciar.

Potrivit procurorilor, italianul a fost ajutat de patru persoane în inducerea în eroare a 24 de persoane vătămate cu privire la transmiterea dreptului de proprietate asupra unor imobile construite de firmele pe care le administra/controla. Prejudiciul este de 1.138.770 de euro.

În 2018,  Ioele a fost executat silit pentru un debit de aproape 220.000 de lei în urma unui contract încheiat cu Dedeman SRL. Nu a fost singurul proces de acest fel, el având probleme și cu cel puțin un credit bancar.

Tot în același an, Finanțele doljene au decis instituirea sechestrului asigurator pe mai multe imobile și poprirea conturilor lui Vicenzo Ioele pentru că una dintre firmele sale nu a achitat aproape 1.000.000 de lei, taxe datorate.

Finanțele au luat această decizie de teama că italianul ar fi putut să se sustragă, dar instanța a decis că măsura luată nu a fost legală.

Un an mai târziu, italianul a încercat printr-una dintre firmele pe care le administra să cumpere trei terenuri intravilane în Slatina. Cumpărătorii ceruseră  246.200 euro și 125.496 lei.

Ioele a încheiat cu ei un antecontract de vânzare-cumpărare, a plătit un avans de 1.000 de euro, dar apoi s-a trezit că nu mai avea de unde să achite și restul. Așa că a încercat să forțeze în instanță recunoașterea antecontractului, dar a pierdut.

Membru important al Camorrei, bătut și exilat la Pitești, a fost reținut de DIICOT

Mama unui muncitor mort pe șantierul mafiotului din Pitești cere să se facă dreptate: „L-au pus să lucreze pe macara”

AgroMafia: Cosa Nostra, Camorra și ‘Ndrangheta controlează tot mai mult industria alimentară