Accident de tren în Scoția, mai multe persoane au fost grav rănite – VIDEO

Premierul britanic Boris Johnson a calificat drept „un incident foarte grav” deraierea unui tren survenită miercuri dimineaţa în nord-estul Scoţiei, pe fondul inundaţiilor care au afectat zona, relatează Reuters. Mai mulţi oameni au fost grav răniţi în incident, potrivit şefei guvernului scoţian Nicola Sturgeon.

„M-a întristat vestea că a avut loc un incident foarte grav în Aberdeenshire şi gândurile mele sunt alături de cei afectaţi. Mulţumesc serviciilor de urgenţă aflate la faţa locului”, a transmis Johnson pe Twitter.

Un tren a deraiat miercuri dimineaţa lângă Stonehaven, în Aberdeenshire, în nord-estul Scoţiei, într-o zonă unde au avut loc inundaţii, a anunţat poliţia britanică a transporturilor.

„Ne ocupăm de un incident survenit pe calea ferată la Stonehaven, în Aberdeenshire, unde a deraiat un tren”, a transmis poliţia pe Twitter, menţionând că s-a solicitat ajutor la ora locală 09.43 (08.43 GMT) şi la faţa locului se află ambulanţe şi maşini de pompieri.

Ploile puternice înregistrate în noaptea de marţi spre miercuri în Scoţia au provocat inundaţii şi întârzieri în traficul feroviar.

Căile ferate scoţiene (Network Rail Scotland) au anunţat dimineaţa că echipele companiei „au lucrat toată noaptea pentru a menţine reţeaua deschisă, în pofida ploilor torenţiale şi a descărcărilor electrice”, dar “există totuşi perturbări pe mai multe rute”.

Şefa executivului scoţian, Nicola Sturgeon, a indicat la rândul ei pe Twitter că este vorba de un „incident extrem de grav” şi „există informaţii preliminare privind răniţi grav”, asigurând totodată că menţine contactul cu compania de căi ferate şi serviciile de urgenţă pentru a fi la curent cu evoluţia situaţiei.

„Deşi abia încep să se afle detaliile, mă tem că există informaţii preliminare privind persoane grav rănite. Este un incident extrem de grav”, a scris ea.

Imagini difuzate la televizor au arătat două elicoptere ale serviciilor de salvare, alături de circa 25 de maşini de poliţie şi salvare pe un câmp din apropiere de locul accidentului, survenit într-o zonă împădurită. În filmări se mai vede un fum negru degajându-se din pădure.

O informaţie citată de postul Sky News a indicat decesul unei persoane, informaţie care nu a fost confirmată.

Român, accidentat grav în Italia. A plecat cu bicicleta după ce trenul i-a tăiat o mână

Norocul bețivului: Un BRITANIC a scăpat ca prin minune de un accident mortal de tren

Camion, lovit de tren în Germania. Cel puțin 12 persoane au fost rănite – VIDEO

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!