Dorin Vasile Talpoș are 44 de ani și a ajuns în Anglia la începutul lunii septembrie 2018 venind din Bruxelles, Belgia. Avea de gând, susține el, să-și caute un loc de muncă la un restaurant chinezesc.

Nu a mai ajuns să folosească wok-ul. Aflat de șase zile pe teritoriul britanic, el a fost arestat de două ori pentru furt. Talpoș face parte dintr-o bandă de români care folosea un dispozitiv de bruiere a sistemelor anitfurt din magazinele TK-Maxx.

El le-a spus judecătorilor că, negăsind de muncă, a făcut autostopul până la Birmingham unde s-a întâlnit cu alți doi români, Mario și Johnny. Aceștia i-au propus să lucreze pentru ei și i-au arătat cum funcționează dispozitivul de bruiat.

Talpoș a fost prins în Birmingham în timp ce fura chiar dacă avea asupra sa dispozitivul care trebuia să funcționeze și să-i permită să plece neobservat din magazin. Așa a intrat în atenția poliției. Ofițerii l-au reținut , dar i-au dat numai un avertisment și l-au lăsat să plece, nu înainte de a-i atrage atenția că fapte similare îi vor aduce condamnarea.

A doua zi, împreună cu Mario, Johnny și un al bărbat, a plecat spre Nottingham. Nici aici nu a avut noroc. Au intrat în magazinul TK-Maxx de pe Milton Street, din centrul orașului, și au început să îndese haine în valoare de aproape 750 de lire sterline într-o valiză. Talpoș trebuia să ia marfa și să plece, dar a fost prins când ieșea din magazin și arestat.

Procurorul de caz, Christine Ofosu-Ampadu, a susținut în timpul procesului că Talpoș era de fapt liderul grupului, dar românul s-a apărat spunând că o asemenea persoană are bani și mașini scumpe.

El a mai explicat că locuia împreună cu o tânără, dar când aceasta avea clienți trebuia să plece din casă. Și, cum acest lucru se întâmpla destul de des, nu mai suporta.

Dorin Vasile Talpoș a fost condamnat joi, 13 septembrie 2018, la zece săptămâni de închisoare, scrie Nottinghampost.

Magazinele TK-Maxx par a fi ținta preferată a românilor. Un cuplu de români a fost condamnat săptămâna trecută după ce au furat bunuri în valoare de sute de lire sterline.

Victor și Geanina Răduță, în vârstă de 45 și 46 de ani, locuiesc în Buncrana și au dat trei raite prin magazinele TK Maxx până să fie prinși. Cei doi au negat în permanență că ar fi autorii furturilor, cu toate că imaginile camerelor de supraveghere erau foarte clare.

Soții Răduță au fost condamnați la șase luni de închisoare cu suspendare și la plata unei amenzi de 500 de lire sterline. Fiecare mai trebuie să plătească 106 lire sterline drept compensație pentru bunurile furate.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?