Alertă METEO Marea Britanie: Meteorologii prognozează ploi și inundații care pot pune viața în pericol

Ministerul Afacerilor Externe – MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord că, pentru intervalul 15-16 februarie, a fost emis cod galben de vânt și cod roșu de ploi din cauza prognozei cu privire la furtuna Dennis.

În zonele afectate se vor înregistra ploi torențiale, ninsori și rafale puternice de vânt.

Zborurile dinspre și către Marea Britanie ar putea suferi anumite modificări ale orarului de zbor.

MAE recomandă cetățenilor români să se informeze pe paginile oficiale ale companiilor aeriene și aeroporturilor despre starea zborului pe care urmează să îl efectueze.

Ploi abundente şi viteze mari ale vântului sunt prognozate în Regatul Unit pentru cel de-ai doilea weekend consecutiv.

Există riscul ca transporturile să fie perturbate din cauza intemperiilor, informează vineri Press Association, citată de Agerpres.

Met Office, Serviciul de Meteorologie britanic, a emis atenţionări de vreme severă înaintea sosirii furtunii Dennis, fiind vizate sâmbătă Anglia, Ţara Galilor şi zone întinse din Scoţia şi întreg teritoriul Regatului Unit, duminică.

Potrivit atenţionărilor, există riscul producerii de inundaţii care ar putea pune în pericol viaţa, întreruperi de energie electrică şi afectarea transporturilor.

Meteorologii prognozează rafale de vânt de până la 112 kilometri la oră şi ploi torenţiale.

„Furtuna Dennis va aduce un val de vreme cu potenţial perturbator în cursul weekendului şi au fost emise avertizări de vânt puternic şi ploi torenţiale”, a declarat un meteorolog-şef din cadrul Met Office, Paul Gundersen.

„În anumite zone din Devon, sudul Ţării Galilor, nordul Angliei şi câteva regiuni din sudul Angliei – de la Andover spre est – precipitaţiile vor fi deosebit de abundente şi persistente”, existând riscul producerii de inundaţii, a adăugat meteorologul.

Compania de căi ferate Network Rail recomandă pasagerilor să se aştepte la perturbări ale curselor pe numeroase rute din cauza inundaţiilor, să aloce mai mult timp pentru călătoriile lor şi să se informeze în prealabil.

De asemenea, furtuna poate crea probleme pe căile rutiere din cauza ploilor abundente şi a vitezelor mari ale vântului, prognozate în aceste două zile.

Cum să ne protejăm de fenomenele meteo periculoase

VIDEO – Furtuna Elsa a făcut ravagii în Spania, Portugalia și Franța. Opt persoane au murit

Sute de zboruri, anulate din cauza furtunilor „Sabine” și „Ciara” din nord-vestul Europei

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?