Alertă METEO UK: Drumuri blocate, aeroporturi închise, localități izolate. Armata, pregătită să intervină

Meteorologii avertizează din nou privind ninsorile și gheața care îngreunează circulația și pot cauza situații periculoase pe șosele și în aeroporturi.

Potrivit autorităților, 2.400 de soldați sunt gata să intervină pentru a remedia situațiile create de condițiile meteo periculoase.

Meteorologii de la MET Office au avertizat că o „bombă de zăpadă” potențial letală ar putea izola localitățile și zonele rurale din sudul și estul Angliei și în East Midlands.

Școlile din Manchester și Liverpool se închid din cauza temperaturilor foarte scăzute care urmează să se înregistreze.

Poliția a avertizat populația să se informeze înainte de a călătorii. Pe A487 în nordul Țării Galilor mai multe șosele au fost blocate de zăpadă în apropiere de Kendal, în Cumbria.

Navetiștii sunt informați că se pot înregistra întârzieri și anulări ale zborurilor și trenurilor.

De asemenea, meteorologii anunță că furtuna de zăpadă ar putea cauza întreruperi ale alimentării cu energie electrică și poate influența semnalul telefoanelor mobile.

Un meteorolog de la MET Office a declarat că  joi se așteaptă o înrăutățire semnificativă a vremii și este posibil ca temperaturile să ajungă la -12 grade Celsius.

Agenția de Sănătate Publică a emis un avertisment de Frig – Nivel 3 valabil până vineri.

Se recomandă să se plece la drum numai dacă este absolut necesar. Cei care pleacă sunt sfătuiți să se informeze și să aibă în mașină pături, mâncare, o lopată și lanternă.

Un purtător de cuvânt al Aeroportului din Liverpool a declarat că pista a fost închisă înainte de ora 7.00 și a adăugat că „este imposibil de spus când se va redeschide, situația este în curs, imediat ce va înceta să ningă o vom redeschide”. După ora 11, totuși, aeroportul a fost redeschis, dar se înregistrează întârzieri.

La Aeroportul din Manchester, purtătorul de cuvânt a declarat că s-a lucrat întreaga noapte pentru a păstra libere pistele, însă din cauza condițiilor meteo care s-au înrăutățit s-a luat decizia de închidere temporară a pistelor, doar una rămânând operabilă.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA