Un român în vârstă de 47 de ani a fost condamnat pentru viol în Londra. A comis fapta la numai o săptămână după ce a ajuns pe pământ englez.

Mihai Roban a mai fost condamnat și în România de două ori pentru aceeași infracțiune. Acum a primit  șapte ani și opt luni de închisoare și va fi înscris pe viață în registrul agresorilor sexuali.

Victima românului a fost o femeie în vârstă de 28 de ani care mergea spre casă după ce plecase dintr-un bar. Se întâmpla în 20 ianuarie 2020. Tânăra mergea pe Regents Park Road când, în jurul orei 02:40, luni, a fost acostată de Roban, potrivit unui comunicat al Poliției Metropolitane din Londra.

Agresorul a târât-o în spatele unei toalete publice și a început să o violeze chiar dacă femeia îl ruga să se oprească. Un trecător a auzit strigătele de ajutor și a chemat Poliția.

Agenții de ordine l-au găsit pe român deasupra victimei. A fost imediat arestat, dar la interogatoriu a refuzat să dea vreo declarație. A negat constant comiterea faptei până cu o săptămână înainte de începerea procesului. Apoi, pe 17 iulie 2020, a pledat vinovat.

Michael Daly, ofițerul care s-a ocupat de caz, a declarat că închisoarea este cel mai potrivit loc pentru Roban, mai ales că în urma verificărilor efectuate a aflat de la polițiștii români că agresorul mai fusese de două ori condamnat în țară pentru viol.

„Victima a fost incredibil de puternică pe tot parcursul anchetei și, știind că Roban va fi în închisoare pentru o bună perioadă de timp, sper o va ajuta să treacă peste acest calvar”, a mai spus Daly.

Un gorjean aflat la grătar a sunat la 112 și s-a dat drept o femeie care a pretins că era să fie violată

Fetiță de zece ani, violată și filmată de un bărbat de 56 de ani

Tată, care își viola băiețelul de patru ani, reținut cu ajutorul FBI

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA