Trei români din Bristol sunt judecați în prezent după ce în iulie 2018 au fost prinși că țineau un sclav, tot român, într-un șifonier sub o scară, conform Bristol Post.

„Dormeam ca Harry Potter”, le-a spus el judecătorilor făcând referire la celebrul personaj de ficțiune care dormea sub scări.

Procesul a început pe 22 ianuarie 2019. Gabriel Nicolae, în vârstă de 31 de ani, a fost găsit trăind în condiții mizere într-o locuință din strada Evans Close din Bristol de Poliția din Avon and Somerset pe 27 iulie 2018.

A fost imediat luat de acolo și dus la un adăpost. Inițial, bărbatul a declarat că a fost de acord să dea toți banii celor care îl exploatau.

Ion Boboc, în vârstă de 26 de ani, Christiana Tudor-Dobre, 24 de ani, și Mihai-Aurel Dan, 36 de ani, au negat că îl țineau pe bărbat în sclavie sau că ar fi câștigat de pe urma lui.

Cu toate acestea, procurorii au demonstrat că cei trei îl trimiteau la muncă, îi luau toți banii și îi dădeau o liră pentru biscuiți.

Nu avea voie să mănânce și să bea în casă, apă primea printr-un furtun, iar nevoile și le făcea în natură.

Îl umileau aruncând cu ouă, făină și apă pe el doar ca să se distreze. Dormea pe o saltea împuțită, iar locul colcăia de șobolani.

Christiana Tudor-Dobre și Ion Boboc (Foto:  Avon Somerset Police)

Ancheta poliției a început după ce vecinii au observat că Gabriel Nicolae era pus să tundă gazonul cu mâna și că se spăla în curte folosind un furtun. Tot așa spăla vase și haine.

Rareori primea 10 lire sterline să meargă să facă un duș cu apă caldă. Tot 10 lire primea să-și cumpere marijuana și 18,50 lire pentru transportul cu autobuzul la muncă.

Gabriel Nicolae lucra la un abator de unde primea 300 – 350 de lire săptămânal. Câteodată lucra la un depozit de unde primea 500 de lire.

Stăpânii lui îi foloseau salariul să facă cumpărături pe Amazon și chiar au încercat să-și cumpere un Rolex. Ion Boboc, cunoscut drept Mario, își luase de pe Amazon o pereche de mănuși de box pentru a se antrena.

Nicolae se trezea la 04.30 să ajungă la muncă la 06.00, iar seara, după muncă, trebuia să facă cumpărături pentru cei trei.

El a declarat că Ion Boboc, unul dintre acuzați, chiar l-a înjunghiat o dată în mână și era persoana care îi luase documentele de identitate.

Nicolae a fost chiar arestat după ce a furat alimente dintr-un magazin. Cu toate că avea un telefon mobil fără acces la internet, el nu știa că putea suna la numărul de urgență 999 pentru a scăpa de coșmar.

Nicolae a venit în Anglia în urmă cu trei ani și inițial a locuit cu Boboc și Tudor-Dobre, pe care îi știa din România, în Hemel Hempstead și dormea fie pe o canapea, fie pe jos. Câteodată, toți dormeau în mașină, iar el în portbagaj.

Apoi s-au mutat în Bristol unde au stat prima oară într-o casă din Fishponds unde dormea în bucătărie, tot pe jos.

La termenul din 23 ianuarie 2019, Nicolae a declarat că nu vrea ca cei trei să fie închiși. Procesul continuă în zilele următoare.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?