Un cuplu de turiști români care a folosit un copil pentru a fura un ceas de mare valoare a ajuns după gratii. Ilie Pară și Marta Pară-Bloj vor sta câteva luni în închisoare după ce au furat un ceas în valoare de 67.400 de lire sterline.

Ambii au 35 de ani și pe 14 decembrie ei au pledat vinovat de furt de magazine și au fost condamnați după cum urmează: Ilie Pară a primit un an și șase luni, iar partenera sa, opt luni. Cei doi sunt închiși într-un penitenciar englez.

Doi români, mamă și fiu, puși sub acuzare pentru un jaf de 50 de milioane de lire sterline

Anul trecut, pe 18 septembrie, în jurul orei 15:00, Ilie Pară, Marta Pară-Bloj și copilul lor mic admirau secția de ceasuri a unui magazin universal din Brompton Road din centrul Londrei, o zonă exclusivistă.

Potrivit unui comunicat al Poliției Metropolitane londoneze, cei dau au pretins că sunt clienți autentici și erau interesați de un ceas de lux Royal Oak Offshore Audemars Piguet din aur roz de 18 carate, în valoare de 67.400 de lire sterline.

Sursa foto: Poliția Metropolitană londoneză

În timp ce i-au distras atenția vânzătorului, Pară a ascuns ceasul în jachetă și l-a înlocuit cu o replică aproape identică, ieftină, care se afla în gluga hainei copilului.

După ce au făcut schimbul, cuplul Pară a părăsit magazinul spunând că trebuie să se mai gândească dacă va achiziționa sau nu bijuteria.

O zi mai târziu, responsabilii magazinului au realizat escrocheria și au demarat o anchetă internă înainte de a chema poliția.

ANGLIA: Patru români își așteaptă sentința pentru furt de plumb din zeci de biserici

Camerele de supraveghere au arătat că românii vizitaseră magazinul Knightsbridge în zilele premergătoare furtului pentru a încerca ceasul și a-l fotografia.

La magazin au venit cu Audi A3 negru, aceeași mașină pe care au folosit-o când încercau să fugă din Anglia după comiterea furtului.

Cuplul Pară a fost identificat rapid și s-a stabilit că ambii ajunseseră pe tărâm britanic pe 11 septembrie 2019 seara, cu două luni înainte de a comite infracțiunea. Au locuit în Brampton Grove din Londra.

Ei au fost arestați de poliția Kent pe 25 septembrie 2019, în timp ce încercau să părăsească țara cu Audi prin portul Dover. În momentul arestării, Ilie Pară purta ceasul de 67.400 de lire sterline pe care îl furase cu zile în urmă.

„Acest cuplu a intrat în Marea Britanie cu intenția de a fura. Au planificat meticulos furtul, au efectuat recunoașterea și au obținut o replică a obiectului pe care doreau să îl ia. Poate și mai rău, au folosit un copil pentru a-și îndeplini complotul”, a declarat ofițerul care a coordonat ancheta.

CONDAMNARE: O bandă de români a comis 400 de jafuri în Anglia. Prada, aproximativ 900.000 de lire sterline – VIDEO

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!