Skip to content

ANGLIA: Deplasarea la Consulatul României, numai cu un document special

Cetățenii români care au reședința în zona administrativ-teritorială Anglia / Țara Galilor și au programare la Secția Consulară Londra trebuie să aibă asupra lor un document pe care trebuie să-l prezinte autorităților competente la un eventual control.

Acest document este solicitat începând cu data de 5 ianuarie 2021 și până la încetarea măsurilor stricte de caratină (lockdown) din Anglia / Țara Galilor pentru prestarea unor servicii consulare

Documentul este valabil numai pentru deplasarea la Consulatul României, îl puteți descărca de mai jos sau de AICI.

document deplasare consulat

Pe de altă parte, începând cu data de 4 ianuarie 2021, ora 19.00, s-au reluat zborurile spreMarea Britanie către România, pentru toate aeroporturile din România, potrivit Hotărârii Nr. 1 a CNSU a Guvernului.

Hotărârea prevede menținerea Regatului Unit pe lista țărilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

Totodată, toate persoanele care sosesc în România din Regatul Unit au obligația prezentării la intrarea în țară a certificatului unui test negativ, rapid antigenic sau RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de data intrării în țară.

Franța a modificat condițiile de intrare în țară. Marea Britanie, amendă de 500 £ pentru lipsa unui test negativ