ANGLIA: Doi români, eliberați din sclavie. Aveau arsuri pe mâini

Pe 4 octombrie 2018, autoritățile britanice au eliberat doi români despre care aveau date că sunt victime ale sclaviei moderne. Cei doi munceau la o spălătorie de mașini în Barnsley, un oraș englez aflat la jumătatea distanței dintre Leeds și Sheffield.

Cel care îi ținea la muncă le-a confiscat documentele de identitate și telefoanele mobile. Un român în vârstă de 24 de ani a fost dus la secție pentru interogatoriu, dar a fost ulterior eliberat, însă ancheta nu este finalizată, conform BBC. El va mai fi chemat la poliție să dea explicații.

În momentul în care a avut loc raidul în Barnsley, cei doi români aveau arsuri pe mâini, scrie presa britanică care citează anchetatori englezi. Anchetatorii spun că acestea au fost provocate de faptul că nu aveau echipament de protecție adecvat atunci când curățau vehiculele. Au fost interogați mai mulți muncitori despre condițiile și programul de muncă și au confiscate înregistrările camerelor de supraveghere.

Numele celor doi români care aveau arsuri pe mâni au fost introduse în National Referral Mechanism, un sistem informatic al guvernului conceput pentru a acorda sprijin victimelor sclaviei moderne.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?