Doi șoferi români de camion au fost arestați pentru facilitarea migrației ilegale, unul dintre ei și pentru că avea asupra lui un cuțit.

Patru bărbați, doi români și doi albanezi, au fost arestați în data de 16 octombrie 2020 în cadrul unei anchete a National Crime Agency – NCA privind traficul de migranți.

Acțiunea a avut loc după ce patru migranți au fost transbordați dintr-un camion în două autoturisme lângă o stație de benzină aflată pe A2 din Kent. Cei patru imigranți albanezi au fost arestați și dați în grija celor de la Imigrări.

Șoferii români au fost arestați pe loc, potrivit unui comunicat al NCA. Ionuț Colibei, în vârstă de 34 de ani, și Valerică Pruteanu, în vârstă de 41 de ani, sunt acuzați de facilitarea intrării ilegale în Marea Britanie. Colibei a fost acuzat și pentru că avea asupra lui un cuțit.

Ei vor apărea luni, 19 octombrie, în fața judecătorilor. Procesul se va desfășura online.

„Grupările de criminalitate organizată implicate în traficul de persoane sunt cinice în exploatarea migranților și îi pun în situații incredibil de periculoase fie în bărci, fie în camioane”, a declarat directorul regional al National Crime Agency.

Șofer român de TIR, arestat pentru că scotea migranți ilegali din Anglia

ANGLIA: Șofer român de TIR, condamnat pentru trafic de cocaină în valoare de 1,7 milioane de lire sterline

Închisoare pentru un șofer român de TIR, prins în Anglia cu opt copii din Vietnam

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA