ANGLIA: Guvernul oferă săptămânal două teste Covid-19 gratuite tuturor rezidenților

Toate persoanele rezidente în Anglia vor putea să se testeze împotriva noului coronavirus de două ori pe săptămână în regim de gratuitate, a informat luni DPA.

În perioada următoare, teste rapide anti-COVID-19 vor fi oferite pe scară largă tuturor rezidenţilor din Anglia care vor să se testeze în centre locale special amenajate, precum şi în şcoli şi în sediile unor companii, a anunţat luni guvernul britanic.

Până la această dispoziţie, disponibilitatea testelor rapide era limitată şi de aceste produse puteau să beneficieze doar persoanele din grupurile deosebit de vulnerabile.

Noua listă a țărilor cu risc pentru care se instituie carantina la sosirea în România, actualizată

Testarea populaţiei este considerată o măsură absolut necesară pentru a nu periclita succesul campaniei naţionale de vaccinare din Marea Britanie, în contextul în care această ţară a început să relaxeze restricţiile antiepidemice, a declarat prim-ministrul Boris Johnson.

Companiile care au mai mult de 10 angajaţi pot să solicite teste rapide pentru salariaţii lor. De asemenea, testările rapide vor continua în şcoli.

Rezidenţii englezi vor putea să se testeze în centre locale special amenajate sau să comande astfel de teste care le vor fi livrate la domiciliile lor.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA