Activitatea infracțională a unui român din Anglia a fost stopată de intervenția unui trecător care l-a rugat să-și facă un selfie cu el. Victmele hoțului erau în special bătrâni cu vârste de peste 80 de ani.

Săptămâna trecută a fost condamnat și urmează să fie extrădat în România, conform publicației Lancashire Telegraph.

Titus Jalea are 64 de ani, a fost zidar, și până luna aceasta locuia pe Barnes Street din satul Church, nu departe de orașul Blackburn în nord-vestul Angliei. Sub aparența unui bătrân rezonabil, el își alegea victimele cu atenție și opera în mai multe localități învecinate.

Românul a fost prins după ce un trecător care l-a observat în acțiune l-a rugat să-și facă un selfie cu el.

De multe ori, Jalea își stropea cu ketchup victimele și le spunea acestora că sângerează, iar în momentele de neatenție le sustrăgea cardurile bancare sau gențile. În alte cazuri, urmărea victimele de la bancă până acasă și le lua banii.

Unei bătrâne în vârstă de 89 de ani i-a luat 500 de lire sterline chiar în pragul ușii. Alte 100 de lire sterline le-a subtilizat de la o pensionară în vârstă de 92 de ani pe când aceasta își făcea cumpărăturile.

În lunile mai și iunie 2018, Jalea a urmărit opt pensionari din Blackburn și Accrington când aceștia plecau de la bancă și le-a sustras banii.

Pe 6 iunie 2018, Jalea a fost reținut și interogat de poliție în legătură cu o tentativă de furt din Northcote Cafe, Blackburn Cathedral.

La două ore după ce a fost eliberat pe cauțiune, el era deja la Accrington Food Festival unde a furat din gențile a două femei câteva zeci de lire sterline.

Paul Barton, un trecător care a observat modul de operare al românului, s-a apropiat de Jalea și l-a rugat să-și facă împreună un selfie. Inițial, acesta a refuzat, dar până la urmă a fost de acord. Trecătorul s-a dus la poliție unde ofițerii l-au recunoscut pe Jalea și imediat l-au arestat.

La proces, românul a jelit în boxa acuzaților și le-a spus judecătorilor că i-au murit doi copii într-un accident de mașină în România și că vrea să se întoarcă în țară.

„Ați țintit bărbați și femei cu vârstă înaintată. Aceste furturi au fost planificate. Ați avut la dumneavoastă echipament, dacă sosul de roșii poate fi numit echipament, pentru a putea comite furtul din stația de autobuz”, a spus magistratul.

Ea a mai declarat că înțelege că Jalea a trecut printr-o tragedie, dar a adăugat că numai timpul va putea arăta dacă evenimentul care i-a schimbat viața îi va schimba și firea de infractor.

„Sunteți și ați fost întodeauna un om complet necinstit”, a spus judecătoarea Heather Lloyd când a dat sentința la finalul săptămânii trecute. Jalea a fost la doi ani și jumătate de închisoare.

În prezent, autoritățile britanice întomesc documentele necesare extrădării lui Jalea în România unde își va ispăși pedeapsa.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?