Anglia intenţionează să renunţe mai devreme la cerinţa de autoizolare a persoanelor testate pozitiv

Premierul britanic Boris Johnson şi-a anunţat miercuri, 9 februarie, intenţia de a pune capăt, de la finalul lui februarie, obligaţiei de autoizolare a persoanelor infectate cu COVID-19, relatează Reuters. De asemenea, premierul propune accelerarea planurilor existente de a convieţui cu coronavirusul.

Johnson a pus capăt aproape tuturor restricţiilor legate de COVID-19 în Anglia în iulie 2021, iar luna trecută a ridicat măsurile incluse în „planul B” care fusese impus temporar pentru a încetini răspândirea variantei Omicron a coronavirusului.

El a spus că Anglia este decisă să devină prima mare economie care înlocuieşte cerinţele juridice privind autoizolarea cu recomandări.

Carantină CINCI zile la intrarea în România pentru persoanele nevaccinate, netestate sau vindecate

„În cazul în care actuala tendinţă încurajatoare continuă, mă aştept să putem pune capăt, cu o lună înainte, ultimelor restricţii interne rămase, printre care cerinţa juridică de a te autoizola dacă ești testat pozitiv”, a explicat Boris Johnson.

Potrivit deciziei iniţiale a Londrei, măsura autoizolării urma să expire la 24 martie.

Johnson anunţase că va încerca să renunţe la această măsură mai devreme dacă situaţia epidemiologică o permite, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Modificări privind formularul digital de intrare în România (PLF). Amenzi între 500 și 3.000 de lei

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!