ANGLIA: O româncă și partenerul ei, condamnați pentru otrăvirea și uciderea unui bărbat. Motivul: jaful

Un fost cuplu a fost găsit vinovat de otrăvirea unui bărbat și uciderea altuia pe care l-au întâlnit prin intermediul unei rețele de socializare. Scopul a fost jaful. Ei au fost condmnați pe 23 octombrie de către magistrații din Croydon. Urmează să fie programată o dată pentru stabilirea pedepsei.

Joel Osei are 25 de ani, iar Diana Cristea 19. Românca locuia în Tottenham când a comis crima. Cei doi au fost trimiși după gratii pentru că l-au otrăvit pe Adrian Murphy (foto) și cu banii luați au încercat să cumpere bijuterii de zeci de mii de dolari din SUA, se arată într-un comunicvat al Poliției Metropolitane din Londra.

UPDATE 29.03.2021 Instanța a hotărât pe 29 martie 2021 ca Diana Cristea să execute o perioadă minimă de 16 ani închisoare din pedeapsa de închisoare pe viață. Iubitul ei, coinculpatul Joel Osei, condamnat în ianuarie acest an tot la închisoare viață, trebuie să execute minimum 32 de ani, potrivit Poliției Metropolitane.

Adrian Murphy era dansator și avea 43 de ani când a fost ucis, în iunie 2019. Un alt bărbat în vârstă de 40 de ani fusese otrivăit de cuplul Osei – Cristea cu două zile mai devreme.

Osei aranja să întâlnească victimele și îi droga cu scopolamină, cunoscută și sub numele de „Respirația Diavolului”. Apoi îi jefuia și îi dădea bunurile româncei ca să le vândă online. Ancheta a fost complexă și a demarat pe 4 iunie când cadavrul lui Murphy a fost găsit.

La autopsie s-au detectat niveluri ridicate de scopolamină, iar legistul a concluzionat că aceasta este cauza morții. După ce au analizat mii de probe digitale, detectivii au descoperit că Odei comunica cu Cristea și după ce a plecat din apartamentul victimei s-au întâlnit pentru a-i da româncei bunurile luate din apartament.

Diana Cristea a fotografiat cu telefonul ei ceea ce a furat Osei și le-a pus la vânzare pe internet. Pe numele victimei a fost creat un cont de PayPal, dar înregistrat la fosta adresă a lui Cristea din Tottenham, pentru achiziționarea de bunuri în valoare de 80.000 USD de la un bijutier cu diamante din New York.

Un alt bărbat a fost găsit de vecini în stare de inconștiență și a fost dus la spital. El se întâlnise anterior cu Osei și când a ajuns acasă, externat fiind, a găsit locuința răvășită. Tot ce se putea fura, fusese furat. șI în acest caz, Osei a ținut legătura cu românca pentru a-i înmâna bunurile furate. Saci întregi.

După jaf, Osei și Cristea s-au dus la un magazin și au început să cheltuie bani pe diverse produse folosind cardul bancar al victimei. Ulterior, ofițerii au recuperat bunurile furate de la adresa Dianei Cristea și au găsit pe telefonul ei imagini cu articolele, dintre care câteva au fost deja vândute.

Poliția îl avea în vizor pe Osei, dar și românca a anunțat la 999 că partenerul ei l-a ucis pe Adrian Murphy după ce l-a drogat și i-a furat bunurile personale. Anchetatorii nu au stabilit de ce a făcut ea acest lucru. Osei a fost recunoscut de cea de-a doua victimă care a scăpat ca prin urechile acului.

Inspectorul șef detectiv Robert Pack, ofițerul care a condus ancheta, a declarat că este primul caz de omor din Marea Britanie în care a fost folosită scopolamina.

MAREA BRITANIE interzice de la 1 ianuarie 2021 intrarea cetățenilor UE cu cazier

Român, condamnat în Anglia. Cocaină de 1.200.000 £, sub paravanul unei afaceri fantomă

ANGLIA: Recompensă de 20.000 de lire pentru fosta soție a unui român condamnat pe viață

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA