Patru români din Anglia arestați pentru sustragerea plumbului din bisericile aflate în zona rurală își așteaptă sentința. Toți patru au fost reținuți la sfârșitul lunii martie 2020.

Potrivit unui comunicat al Lincolnshire Police, în data de 25 august, trei dintre ei au apărut în instanță: Paul Buică are 25 de ani și stă în Birmingham la fel ca Laurențiu Sucea, 38 de ani, iar Constantin Motescu are 31 și stă în Telford.

Cei trei se află în arest chiar dacă în 21 august au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției. Sentința va fi dată în octombrie.

Sursa foto: Lincolnshire Police

Un al patrulea român arestat, Mihai Bîrțu, va fi prezentat judecătorilor la o dată care va fi anunțată de către anchetatori. Are 23 de ani, locuiește în Evesham și este acuzat de 21 de furturi de plumb din biserici din regiunea Lincolnshire și împrejurimi în perioada mai 2018 – martie 2020.

„Credem că în total este vorba despre 40 de infracțiuni în  care plumbul din biserici a fost furat din bisericile aflate în zona rurală”, a declarat inspectorul-șef Phil Vickers din cadrul Poliției Lincolnshire.

Ofițerul a mai explicat că impactul furturilor nu este doar financiar, comunitățile păgubite simțindu-se sărăcite de bunurile lor culturale. După furtul plumbului, interioarele bisericilor au fost afectate de ploaie.

Român, condamnat în Anglia. Cocaină de 1.200.000 £, sub paravanul unei afaceri fantomă

Coșmarul unei tinere gravide forțate să se prostitueze în România și Anglia

ANGLIA: Doi români prinși cu 90.000 de lire sterline, arestați pentru spălare de bani

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA