Florică Călin, în vârstă de 60 de ani, a aranjat și a plătit ca victima să meargă în Anglia promițându-i că va lucra într-o fabrică. Românca a ajuns de la Barcelona la Liverpool în iunie 2018, imediat ce a sosit fiind obligată să se prostitueze într-un bordel din Preston.

Poliția a lansat o investigație după ce românca a dat buzna într-un magazin din Burnley, în noiembrie 2018, și a cerut ajutor.

Detectivii au descoperit atunci o rețea de bordeluri în care femeia fusese nevoită să lucreze.

Bordelurile includeau adrese în Preston, Burnley și Accrington, iar Călin plătea anunțuri cu oferte sexuale pe site-ul Vivastreet.

Călin a fost arestat și ulterior a recunoscut infracțiuni de trafic pentru exploatare sexuală, spălare de bani și tentativă de obstrucționare a justiției.

Cine sunt proprietarii casei din Londra în care erau înghesuiți 35 de români. Viaţă de LUX şi afaceri de milioane de lire

Bărbatul a compărut în fața judecătorilor de la Preston Crown Court miercuri, 9 iunie, și a fost condamnat la 12 ani de închisoare.

Anterior, el a fost arestat pentru trafic la Londra în 2009 și a fost extrădat în Spania pentru a se confrunta cu aceleași acuzații. A fost condamnat și închis nouă ani. De asemenea, el are condamnări în România pentru proxenetism.

Partenera lui Călin, Paula Colțatu, în vârstă de 39 de ani, a fost condamnată la 16 luni de închisoare pentru infracțiuni de spălare a banilor și obstrucționarea justiției.

Paula Colțatu

La momentul arestării ei, Colțatu a pretins că este o victimă, dar povestea ei nu s-a confirmat și s-a dovedit că de fapt lucra cu Călin. Ea a fugit în România după ce a fost acuzată, dar a fost extrădată în Marea Britanie cu un mandat european de arestare.

Doi frați proxeneți, condamnați. Polițiștii englezi, uimiți de curajul victimei

Victima, în vârstă de 36 de ani, s-a întors acum în România, informează Lancashire Post.

Det. Sgt. Stu Peall, a cărui echipă a descoperit rețeaua de bordeluri condusă de Călin, a declarat: „Această femeie a fost tratată ca o marfă, fără niciun fel de respect pentru bunăstarea ei sau pentru drepturile omului. Dovezile au arătat în mod clar că inculpatul a controlat această femeie în scopul prostituției”.

În plus, detectivul a subliniat că persoanele care cred că pot fi victime ale traficului de persoane sau ale sclaviei pot primi ajutor: „Există mai multe moduri în care puteți contacta pe cineva pentru ajutor. Nu trebuie să vorbiți direct cu poliția, există organizații caritabile care vă pot ajuta. De asemenea, puteți suna unele servicii în mod anonim; nu trebuie vă dați numele, să mergeți în instanță sau să dați declarații”.

În videoul de mai jos, victima lui Călin explică coșmarul pe care l-a trăit în Anglia.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA