Skip to content

ANGLIA: Român, acuzat de poliție că a pus în pericol siguranța publică folosind o dronă

Alexandru Scutaru este acuzat de poliția britanică din Bristol că a pus în pericol siguranța publică folosind o dronă, el urmând să fie prezentat peste două luni în fața judecătorilor.

Bărbatul a fost pus sub acuzare după un incident mai puțin obișnuit: o dronă a zburat în zona podului Severn, traversarea între Anglia și Țara Galilor fiind întreruptă pentru 30 de minute pe data de 31 ianuarie, din “rațiuni de siguranță”, relatează BBC, citat de ziare.com.

Conform sursei citate, bărbatul are în jur de 30 de ani, este din Northampton și se numește Alexandru Scutaru. Desi BBC nu precizează naționalitatea, cel mai probabil bărbatul este român.

El se va prezenta în fața magistratilor Curții din Bristol în data de 21 februarie, până atunci fiindu-i interzis să se mai apropie de podul Severn.

Presa locală relatează că bărbatul s-a suit pe turnul M48 pentru a lansa o dronă de acolo. Oamenii aflați în trafic au fost îngrijorați, neștiind ce intenții are, așa că au sunat la poliție.

De asemenea, imaginile au fost înregistrate de camerele de supraveghere.

Traficul a fost întrerupt în ambele direcții, iar bărbatul s-a dat singur jos, fiind imediat reținut de polițiști, relatează Bristol online.