Un șofer de camion a fost arestat la Dover în data de 2 decembrie 2020 în urma unei operațiuni a Agenției Naţionale de Combatere a Criminalităţii Organizate (National Crime Agency – NCA). Încerca să scoată ilegal din Anglia mai mulți migranți, printre care și un bărbat suspectat de infracțiuni sexuale cu copii.

Sebastian Gabriel Podar are 48 de ani și este acuzat de tentativă de contrabandă cu migranți, după ce a în două ocazii diferite a încercat să ducă migranți dintre Marea Britanie spre Franța.

Operațiunea NCA a avut loc în zorii zilei de 2 decembrie în portul Dover. Nouă migranți au fost descoperiți în partea din spate a autovehiculului său în timp ce aștepta feribotul.

Printre cei nouă se afla un bărbat din Bangladesh în vârstă de 39 de ani care este cercetat de polițiștii din Nottinghamshire pentru infracțiuni sexuale asupra copiilor. Și el a fost arestat.

Șofer român de TIR, arestat pentru că scotea migranți ilegali din Anglia

Restul de opt migranți au naționalitate indiană, algeriană și bangladeshiană și au fost dați în grija celor de la Imigrări.

Podar fusese oprit de polițiști pe 16 octombrie în timp ce conducea același camion  în zona Edmonton din nordul Londrei. Cu acea ocazie au fost găsiți șase migranți în interior.

Ofițerii NCA l-au acuzat pe Podar de două tentative de a facilita încălcarea legii imigrației. Pe 3 decembrie el a fost prezentat instanței care a decis să-l trimită în arest până pe 4 ianuarie 2021. La acea dată, el va fi dus din nou în fața judecătorilor.

„Șoferii de camioane, complicii și rețelele din spatele lor fac contrabandă cu migranți în și dinspre Marea Britanie pentru a-și maximiza profiturile. Sper că aceste arestări vor transmite un mesaj clar șoferilor implicați în această activitate și celor care se gândesc să fugă în acest mod din Marea Britanie, indiferent de motiv”, a declarat directorul de operațiuni al NCA.

Românul a fost arestat în urma unei ample anchete la care au participat și polițiști de Frontieră, inspectori de la Imigrație și polițiști din Nottinghamshire.

ANGLIA: Șofer român de TIR, condamnat pentru trafic de droguri. Cocaina valora 1.000.000 £

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!