ANGLIA: Șofer român de TIR, condamnat pentru scoaterea din țară a 17 migranți

Un șofer român de TIR a fost încarcerat pentru că a încercat să scoată un grup de migranți din Marea Britanie. El fusese arestat anul trecut.

Alexandru Fuiorea, în vârstă de 30 de ani, din localitatea Lee-on-the-Solent, sudul Angliei, a fost arestat pe 4 octombrie 2020 de polițiștii de la Crimă Organizată – National Crime Agency (NCA) într-un spațiu de odihnă pe autostrada M20, se arată într-un comunicat al NCA.

Vehiculul său a fost percheziționat de ofițerii NCA și polițiștii din Kent. În remorca camionului au găsit 17 migranți care intenționau să plece ilegal din Marea Britanie. Aceștia erau din Tunisia, Maroc, Bangladesh, Afganistan, India și Pakistan.

MAREA BRITANIE intenționează să înăsprească pedepsele pentru traficul de migranți

Anchetatorii au descoperit în cabină și o cantitate mică de cannabis. Fuiorea a fost acuzat de facilitarea imigrației ilegale și deținere de droguri controlate.

El a recunoscut aceste infracțiuni în fața judecătorilor în decembrie anul trecut. La sfârșitul lunii aprilie, românul a fost condamnat la trei ani și opt luni pentru infracțiunea legată de migranți și la o lună pentru infracțiunea cu droguri. Ambele pedepse vor fi executate în același timp.

„Rețele de crimă organizată din spatele contrabandei de oameni îi mută pe migranți peste granițe în ambele direcții. Acest lucru pune în pericol atât securitatea Regatului Unit, cât și a Franței, dar și viețile oamenilor. Persoane precum Alexandru Fuiorea primesc bani pentru a efectua aceste călătorii periculoase”, a declarat un ofițer al NCA.

ANGLIA: Șofer român de TIR, vinovat de uciderea a 39 de migranți ilegali

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA