Skip to content

ANGLIA: Șofer român de TIR, condamnat pentru trafic de droguri. Cocaina valora 1.000.000 £

Un șofer de camion român a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc.

Cocaina pe care o aducea în Marea Britanie când a fost prins valora aproape 1.000.000 de lire sterline, potrivit unui comunicat al National Crime Agency – NCA.

Cristian Dan Bălășoiu, în vârstă de 46 de ani, a fost trimis după gratii pe 30 octombrie după ce a fost prins că încerca să introducă zece kilograme de cocaină în Regatul Unit.

Ancheta NCA a început pe 13 august după ce polițiștii de frontieră de la Dover au găsit o geantă roșie marcată cu „DIRK” în zona cabinei camionului lui Bălășoiu. Geanta conținea zece pachete de cocaină.

Românul a declarat în timpul anchetei că nu știa nimic despre droguri, dar când a văzut geanta s-a uitat în interior și, după ce a observat despre ce este vorba, ar fi anunțat forțele de ordine.

Ulterior, Bălășoiu a pledat vinovat și a explicat judecătorilor că a fost abordat la Luxemburg unde i s-a oferit 1.000 de lire sterline pentru a duce drogurile în Marea Britanie.

A mai spus că avea nevoie de bani pentru că nu a muncit câteva luni din cauza pandemiei de coronavirus și se luptă să plătească facturile pentru familia sa.

Daren Nicholls, manager operațiuni la NCA, a declarat că traficul de droguri nu este o modalitate de a câștiga bani rapid, ci este calea către o condamnare lungă la închisoare.

Bunuri în valoare de aproape 1.000.000 de lei, printre care și opt TIR-uri tip cisternă, confiscate de la hoții de combustibil

Recompensă de 1.000.000 de euro pentru prinderea unui evadat celebru

Un an de închisoare și amendă de aproape 1.000.000 de euro pentru un șofer român de TIR