Skip to content

ANGLIA: Un român a fost condamnat pe viață pentru incendierea unui conațional

Un român în vârstă de 37 de ani a fost condamnat pe viață pentru incendierea unui conațional în 2019 într-o tabără de nomazi din Ilford, lângă autostrada A406. Partenerul ucigașului a primit 12 ani și jumătate. Sentința a fost dată vineri, 9 iulie 2021.

Ionel-Octavian Stanciu, fără o adresă fixă în Marea Britanie, a pledat vinovat de omor în martie 2021, potrivit unui comunicat al Poliției Metropolitane din Londra.

Pe 8 iulie, Stanciu a fost găsit vinovat de omor și vătămare corporală gravă. Pe 9 iulie, judecătorii l-au condamnat la închisoare pe viață, el putând fi eliberat condiționat după 31 de ani.

Amicul său, Petru Deliu, în vârstă de 52 de ani a fost găsit vinovat de omopr și vătămare corporală gravă, fiind condamnat de aceeași instanță la 12 ani și jumătate.

Ionel Octavian Stanciu (stânga) și Petru Deliu

Cei doi bărbați i-au dat foc unui alt român în vârstă de 38 de ani. Ionuț Manea a putut fi identificat după ce polițiștii englezi au cerut probe ADN de la rudele sale din România. Avea arsuri pe 100% din suprafața corpului. M.edicii au încercat să-l salveze, dar nu au reușit

Un al doilea bărbat a suferit și el răni grave. A fost dus la o unitate specializată în arsuri și a primit tratament timp de șase săptămâni, apoi a fost transportată în România la familia sa.

ANGLIA: Șofer român de TIR, condamnat pentru scoaterea din țară a 17 migranți

Anchetatorii au putut dovedi în fața instanței că Stanciu și Deliu au pus focul intenționat, folosind benzină.

„Este un caz tragic. Ionuț Manea a venit în această țară în căutarea unei vieți mai bune, dar s-a trezit într-o tabără improvizată, aproape de un drum aglomerat. A murit în cele mai groaznice circumstanțe”, a declarat detectivul Ian Valentine.

Ionuț Manea

Pe 18 iunie 2019, în jurul orei 23.45, poliția a fost alertată că a izbucnit un incendiu lângă autostrada A406. Polițiști, pompieri și medici au ajuns rapaid la locul cu pricina.

L-au găsit pe Ionuț și pe cea de-a doua victimă cu arsuri cumplite. Ei locuiau într-o colibă ​​temporară din lemn din tabăra improvizată.

Incendiatorii au fost arestați lângă autostradă după ce au fost depistați încercând să oprească șoferii care treceau prin zonă. Printre aceștia se afla și un polițist.

ANGLIA: Proxenet român, condamnat la 12 ani de închisoare. I-a promis victimei un loc de muncă la o fabrică

În urma anchetei care a fost declanșată, s-a stabilit că Stanciu și Deliu au turnat benzina pe căbănuța improvizată a celor două victime. Apoi, i-au dat foc.

Victimele au fost cuprinse de flăcări imediat și nu au reușit să se salveze. Criminalii erau beți atunci când au pus focul. Ei au fost puși sub acuzare în 2019.

Anchetatorii nu au stabilit încă motivul pentru care aceștia au decis să incendieze locul în care se adăposteau victimele.

ANGLIA: Doi români prinși cu 90.000 de lire sterline, arestați pentru spălare de bani