Ani grei de închisoare pentru românii care au ținut sclav un conațional în Anglia

Românii din Marea Britanie care au ţinut un alt român ca sclav și l-au forțat să trăiască într-un dulap sub scări au fost închişi pentru un total de opt ani.

Ion Boboc, în vârstă de 26 de ani, și Christiana Tudor-Dobre, în vârstă de 24 de ani, au obligat un alt român să muncească forțat în Bristol.

Cei doi i-au interzis victimei să mănânce sau să bea în casă, au obligat-o să bea apă de la o țeavă din curte şi să folosească pădurea din spatele casei pe post de toaletă.

De asemenea, el a fost obligat să mănânce alimente foarte condimentate pentru amuzamentul celor doi și forțat să danseze la comandă, aruncând ouă și făină peste el, tot pentru distracţie.

Victima lucra cu normă întreagă la un abator, unde câștiga între 300 şi 350 de lire sterline pe săptămână, dar banii erau opriţi de cei doi români şi el primea doar 1 liră pe zi, pentru biscuiţi. Restul de bani erau opriţi de cei doi.

Românii l-au obligat pe bărbat să doarmă într-un dulap, sub scări, acolo unde a fost şi găsit de poliţişti când au intrat în casă.

Vecinii au apelat la poliție după ce au văzut victima spălându-se în grădină, într-o gaură formată dintr-o grămadă de pietre.

Boboc și Tudor-Dobre au fost condamnați la 8 ani de puşcărie în total,  Boboc la 4 ani şi 2 luni, iar Tudor-Dobre la 3 ani şi 7 luni.

“Aș dori să felicit victima pentru incredibila putere și vitejie pe care le-a demonstrat în a da dovezi și a sprijini urmărirea penală, în ciuda tratamentului degradant pe care l-a suferit din partea inculpaților”, a declarat detectivul Ben Samples.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?