Skip to content

Ani grei de pușcărie pentru doi români care au violat o femeie de 54 de ani în Anglia

Doi cetățeni români care au violat o femeie la Carshalton, lângă Londra, au fost condamnați la un total de peste 30 de ani de închisoare, anunță Poliția Metropolitană.

Radian Cojocaru, 32 de ani (foto stg.), și Gabriel Bejinariu, 20 de ani, ambii fără domiciliu stabil, au fost condamnați pentru violarea unei femei pe 14 octombrie anul trecut.

Bejinariu a pledat nevinovat pentru viol și a fost condamnat după un proces la Croydon Crown Court în aprilie 2019.

El a fost condamnat la 12 ani pentru favorizare și complicitate la viol și cinci ani pentru viol.

De asemenea, a fost condamnat și la patru ani pentru tentativă de viol.

Cojocaru a fost condamnat la 12 ani de închisoare și doi ani sub supraveghere după ce a pledat vinovat de viol și de favorizare și complicitate la viol.

Conform acuzării, cei doi bărbați s-au întâlnit la Victoria Coach Station pe 13 octombrie 2018.

Ei au călătorit în zona Carshalton a doua zi și apoi, la ora 15:00, au atacat o femeie de 53 de ani când aceasta s-a apropiat de o alee de lângă Shorts Road, Carshalton.

Un  trecător – care a văzut ce se întâmplă – a strigat la cei doi bărbați și apoi a fugit după ei.

Cojocaru a fost reținut pe acoperisul unui garaj din apropiere până când au sosit ofițerii.

Românul a fost arestat și pus sub acuzare pe 15 octombrie 2018.

Bejinariu a fost arestat o săptămână mai târziu, după ce a fost identificat în imaginile filmate de camerele de supraveghere CCTV din autogară.

A fost arestat pe 21 octombrie 2018 și a fost pus sub acuzare două zile mai târziu.

Inspectorul detectiv Keith Ward, din cadrul Departamentului împotriva abuzurilor asupra copiilor și infracțiunilor sexuale al Met, a declarat: “A fost un atac șocant a doi străini asupra unei femei singure, în plină zi. Curajul unui trecător ne-a permis să-l arestăm pe un bărbat și doresci să-i mulțumesc pentru acțiunile lui curajoase”.

“Victima a arătat, de asemenea, un curaj considerabil de a furniza dovezi în timpul procesului lui Bejinariu. Mă bucur că sentințele date acestor doi bărbați înseamnă că vor lipsi de pe străzile Londrei pentru o perioadă considerabilă de timp”.

“Violurile din partea străinilor cum este acesta provoacă o teamă însemnată în comunități, dar, din fericire, sunt rare”, a încheiat polițistul.

Sclavi români în Marea Britanie: Muncesc pentru salariul minim și sunt cazați în case insalubre în care își riscă viața