Arestat în drum spre Dubai. Avea peste 860.000 de lire sterline pentru cursuri de skijet

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost condamnat pe 1 februarie pentru infracțiunea de spălare de bani. El fusese arestat în noiembrie anul trecut pe aeroportul din Glasgow. Pedeapsa îi va fi anunțată luna viitoare.

La 8 noiembrie 2020, cehul Lukas Pokorny a fost oprit și arestat de polițiștii de frontieră în timp ce se pregătea să îmbarce într-un avion cu destinația Dubai, potrivit unui comunicat al National Crime Agency (NCA) – Agenţia Naţională de Combatere a Criminalităţii Organizate din Marea Britanie.

Pokorny avea asupra lui trei bagaje în care polițiștii au găsit peste 860.000 de lire sterline. El nu avea chei pentru deschiderea bagajelor, nu a vrut să spună cui îi aparțin de fapt valizele și nici ce conțin.

Luat la întrebări, cehul a declarat că zbura spre Dubai la un prieten, iar banii îi trebuiau pentru a deschide o școală de skijet unde să învețe oamenii cum să folosească aceste mașinării.

Unul dintre ofițerii implicați în acest dosar a precizat că această sumă de bani care nu putea fi justificată ar fi urmat să fie reintordusă în circuitul legal financiar.

Polițistă, care își rotunjea veniturile la șeicii din Emirate, dată afară de la Frontieră

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA