Skip to content

Autocamion radiat în Marea Britanie și cu numere de înmatriculare false, depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Albiţa efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova care a fost depistat conducând un autocamion neînmatriculat, care avea aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare false.

Duminică, 8 noiembrie, în jurul orei 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, C.V., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 45 de ani, conducând un autocamion marca Man, ce avea aplicate plăcuțe de înmatriculare caracteristice Marii Britanii.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autocamionul în cauză, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta este radiat din circulaţie de autorităţile din Marea Britanie începând cu data de 21.10.2020 și că plăcuțele cu numărul de înmatriculare sunt false.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat și punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Nouă vehicule probe într-un dosar penal, oprite la ieșirea din țară

 Utilaj în valoare de 23.000 de euro furat din Marea Britanie, descoperit la frontieră

Mașină luată în leasing din Anglia și adusă ilegal în România. Bărbatul este acuzat de furt