Autoturisme care figurau ca furate sau căutate de autoritățile din Germania, Marea Britanie și Italia, depistate la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Iaşi şi Oradea au descoperit trei autoturisme, care figurau în bazele de date ca fiind furate sau căutate de către autoritățile din Germania, Marea Britanie și Italia.

Autoturismele, în valoare totală de 291.400 lei, au fost indisponibilizate la sediile poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

La sfârşitul săptămânii, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu dublă cetăţenie, română și R. Moldova, R.P. în vârstă de 36 de ani, pasager într-un microbuz de care era tractata o remorcă tip platformă pe care era transportat un autoturism marca Lexus, înmatriculat în Germania, an de fabricaţie 2017.

Existând suspiciuni cu privire la certificatul de înmatriculare prezentat la controlul de frontieră pentru autoturismul transportat pe platformă, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun cătat pentru confiscare, semnalare introdusă de autorităţile germane, la data de 19.02.2019.

Cu privire la aspectele constatate, R.P. a declarat că a achiziționat autoturismul cu suma de 39.500 euro și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, pe timpul executării unei acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu autoturisme furate, au identificat în trafic, pe raza municipiului Iași, un autoturism marca BMW 320D, înmatriculat în Marea Britanie, condus de cetățeanul român O.T., în vârstă de 46 de ani.

Existând suspiciuni cu privire la provenienţa mașinii, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare și au constatat că autoturismul este semnalat ca fiind furat, figurând ca bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de către autoritățile din Marea Britanie, din data de 05 aprilie 2019.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat faptul că a cumpărat maşina la sfârşitul anului trecut de la o persoană din județul Bacău și nu avea cunoștință despre situația juridică a mijlocului de transport.

De asemenea, în data de 06.04.2019, în jurul orei 05.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român G.S., în vârstă de 44 de ani, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Touareg.

La controlul de frontieră, cetăţeanul român a prezentat pentru mijlocul de transport în cauză un certificat de înmatriculare.

În urma verificărilor în bazele de date s-a constatat că mijlocul de transport figurează ca “bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Italia.

Faţă de cele constatate, şoferul a declarat că a intrat în posesia autoturismului  în urma unui schimb făcut de fiul său, contra unui alt autoturism şi a sumei de 500 de euro.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, respectiv furt, iar mijloacele de transport, în valoare totală de peste 291.400 lei, au fost indisponibilizate la sediile structurilor teritoriale ale poliţiei de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?