Skip to content

Avertisment către Theresa May: Noi sancțiuni impuse Rusiei vor fi urmate de un ATAC CIBERNETIC major în Marea Britanie

Experții avertizează Marea Britanie ar trebui să se pregătească pentru un atac cibernetic major al Rusiei, dacă Theresa May aplică noi sancțiuni dure împotriva Moscovei, ca urmare a încercării de asasinare a lui Serghei Skripal.

Relațiile dintre Londra și Moscova sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii 40 de ani, după ce dublul spion rus și fiica Yulia au devenit ținta unui agent MI6.

“Nu putem fi agenți ai Rusiei, permițându-le să vadă Marea Britanie ca un spațiu sigur, ca urmare a unui scandal care se pare că se află la ușa Moscovei”, a declarat profesorul Anthony Glees, directorul Centrului pentru Securitate și Inteligență al Universității din Buckingham.

“Trebuie să ne opunem prin confiscarea tuturor bunurilor rusești, în special la Londra, dar guvernul trebuie apoi să ne pregătească pentru represalii din partea Rusiei. În opinia mea, vom fi loviți de un atac cibernetic în Marea Britanie, așa cum am văzut în Franța, Germania, Bulgaria, Ucraina și Estonia “.

Luna trecută, generalul Nick Carter, șeful armatei, a avertizat Marea Britanie a fost expusă în mod periculos atacurilor cibernetice rusești, adăugând: “Este momentul abordăm aceste amenințări“.

Echipa sosită la locul unde Serghei Skripal a fost găsit inconștient. Salisbury Journal/Solent News

Otrăvirea lui Skripal reprezintă cel mai recent eveniment dintr-o serie de atacuri care au dus la intrarea Rusiei într-un nou război rece cu Occidentul, scrie Sunday Express

Experții au avertizat că, deși președintele rus Vladimir Putin nu a sancționat personal lovitura, a încurajat o strategie care stimulează agenții Serviciului Federal de Securitate (FSB) acționeze din proprie inițiativă.

Foto: Getty/AFP

Reacția SUA cu privire la propunerile din 23 august de revizuire a sistemului judiciar din România

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!