AVERTISMENT privind nunta regală britanică: Entuziasmul excesiv poate duce la dezvoltarea unei obsesii

Apropiata nuntă a prinţului Harry cu actriţa americană Meghan Markle a stârnit un entuziasm uriaş în rândul admiratorilor familiei regale din Marea Britanie, însă psihoterapeuţii avertizează că această frenezie are şi o parte întunecată, deoarece ea poate să ducă la dezvoltarea unei obsesii extreme, cu potenţial periculos, relatează Reuters, citată de Agerpres.ro.

Fascinaţia profundă a unor fani pentru familia regală britanică, care a înregistrat un nivel record în cele câteva luni de la anunţarea logodnei prinţului Harry cu Meghan Markel, în noiembrie 2017, a determinat îngrijorare în rândul experţilor.

Milioane de persoane sunt atrase de povestea de dragoste ce pare desprinsă din basme dintre prinţul Harry şi mireasa lui de la Hollywood, iar specialiştii din domeniul sănătăţii mintale îi avertizează pe fani să se protejeze pentru a nu pierde contactul cu realitatea.

Sue Varma, psihoterapeut şi profesoară la Centrul Medical Langone din cadrul Universităţii din New York, a declarat că acest interes se poate intensifica în condiţii de siguranţă luând forma unei obsesii uşoare, însă atunci când ea devine mai profundă poate să reprezinte un pericol.

“Nu am absolut nicio problemă cu cineva care are o obsesie pentru familia regală. Nu cred că aceasta este o problemă în sine”, a declarat Varma pentru Reuters.

“Absenţa altor preocupări, lipsa de flexibilitate, faptul că este răpită o perioadă dedicată altei activităţi”, precum timpul petrecut alături de copii sau discuţiile cu partenerul de viaţă reprezintă, însă, o problemă, după cum a subliniat acelaşi psihoterapeut.

Potrivit lui Sue Varma, dedicarea unei perioade prea mari de timp urmărind activitatea vedetelor poate duce la apariţia altor probleme de sănătate mintală. “Când începi să socializezi cu oameni pe care nu îi cunoşti, când nu ai o relaţie bazată pe reciprocitate, acest lucru poartă numele de interacţiune parasocială. Este unilaterală”, a subliniat ea. “Aceasta este o problemă care apare când trăieşti într-o lume fantastică în detrimentul stabilirii unor relaţii în lumea reală”, a menţionat Sue Varma.

De asemenea, psihoterapeuta a avertizat că obsesiile legate de celebrităţi pot duce la probleme asociate propriului aspect fizic, precum tulburarea dismorfică a corpului (sindrom dismorfic). “Oamenii devin obsedaţi de vedete şi de multe ori încep să aibă probleme cu propria imagine, să simtă nevoia de a-şi face o operaţie estetică”, a spus ea.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *