Avertizare METEO în Marea Britanie: Ninsori abundente și temperaturi scăzute

MET OFFICE a extins de astăzi avertismentele meteo de ninsori în întreaga țară, iar britanicii se aşteaptă să se trezească mâine într-o ţară acoperită de zăpadă şi gheaţă.

Iarna a pus stăpânire pe Marea Britanie în această săptămână şi meteorologii anunță căderi consistente de zăpadă și temperaturi scăzute.

În următoarele 24 de ore, vremea se va înrăutăţi, zăpada urmând să acopere cea mai mare parte a teritoriului.

După ce luna ianuarie a fost relativ blândă până în prezent, meteorologii spun că vremea va deveni mult mai rece spre sfârşitul lunii ianuarie și începutul lui februarie.

Conform meteorologilor britanici, citați de Express, zăpada se va depune în strat de circa cinci centimetri în partea de sud, în timp ce în nord ninsorile ar putea fi mult mai consistente.

De astăzi, până mâine la ora 11.00, se aşteaptă căderi consistente de zăpadă în întreaga țară.

East Midlands, Londra și Anglia de Sud-Est, Anglia de Nord-Est, Anglia de Nord-Vest sud-vestul Scoției, Lothian Borders, Anglia de Sud-Vest, Țara Galilor, West Midlands, Yorkshire şi Humber vor fi afectate de căderi de zăpadă.

„Ploaia se va transforma rapid în zăpadă în zona de deal, apoi și la cote mai joase. Stratul de zăpadă va fi de 3 până la 5 cm în zone peste 200 de metri şi de până la 10 cm în alte ariii. Pe timpul nopţii se va forma gheață. În plus, căderi de lapoviţă şi ninsoare se vor înregistra în zonele de vest în dimineața zilei de miercuri, 30 ianuarie, determinând depuneri ușoare de zăpadă”, precizează meteorologii de la Met Office.

Avertizările vizează şi transportul. Potrivit Met Office, circulația pe unele drumuri și căi ferate ar putea fi afectată.

Avertismentele meteo au fost extinse pentru următoarele zone:

– regiunile Central, Tayside şi Fife;

– East Midlands;

– Estul Angliei;

– Highlands & Eilean Siar;

– Londra și sud-estul Angliei;

– Anglia de Nord-Est;

– Anglia de Nord-Vest;

– Irlanda de Nord;

– Sud-vestul Scoției, Lothian Borders;

– Anglia de Sud-Vest;

– Strathclyde;

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA