Skip to content

Băcăuan, oprit la frontieră la volanul unui autoturism căutat de autoritățile britanice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au identificat și indisponibilizat un autoturism marca Audi Q5, în valoare de 70.000 lei, care figura ca fiind căutat de către autorităţile  din Marea Britanie.

Duminică, 8 iulie, în jurul orei 00.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II -Csanadpalota, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român D.S, în vârstă de 35 de ani, cu domiciliul pe raza jud. Bacău, la volanul unui autoturism marca Audi Q5.

În urma unor verificări amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că autoturismul figurează ca “bun pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie.

Faţă  de  cele constatate, şoferul a declarat că a achiziționat mașina de la fostul proprietar, plătind suma de 9.500 Euro şi nu avea cunoştinţă despre faptul ca aceasta ar fi fost căutată de către autoritățile din Marea Britanie.

Autoturismul, în valoare de 70.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la final să fie dispuse măsurile legale ce se impun.