Bărbați arestați în Marea Britanie pentru sclavie modernă, eliberați după protestul angajaților români și lituanieni

Trei bărbați arestați pentru infracțiunea de sclavie modernă au fost eliberați în urma unui protest la care au participat peste 100 de lucrători agricoli imigranți.

Muncitorii imigranți, în principal români și lituanieni, au protestat pentru a convinge polițiștii că șeful lor, Wolfe Scrimshaw, nu este un infractor.

Mulțimea s-a adunat la secția de poliție din Camborne după un raid al autorităților, joi 8 februarie, la o fermă de flori.

Cei trei bărbați, inclusiv Scramshaw, au fost arestați în acea ocazie pentru suspiciunea de infracțiuni moderne de sclavie.

Marin Alina-Florentina, din România, a vorbit în numele mulțimii în timpul protestului. Ea a spus: “Șeful nostru a fost arestat și credem că nu a făcut nimic rău. Avem condiții foarte bune. Am lucrat aici timp de patru ani. Dacă nu mi-ar fi bine, nu aș lucra aici, nu ne-am aduce aici prietenii și familiile noastre”.

Marius Alsausras, de 25 de ani, din Lituania, a lucrat la fermă nouă sezoane de câte trei luni, câștigând între 16 și 160 de lire pe zi: “Există o mulțime de facilități și îmi place foarte mult. Am lucrat la o altă fermă timp de un an, iar condițiile erau teribile. Dar aici este perfect. Dacă nu vă place, atunci puteți pleca.”

Poliția a declarat că cei 14  muncitori care au cerut să părăsească ferma au fost duși la un centru de primire. Investigațiile continuă.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *