Marea Britanie a anunţat sâmbătă, 18 aprilie 2020, alte 888 de decese ale unor pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19. Cu o zi înainte fuseseră raportate 847 de decese.

Numărul total al victimelor care au murit de COVID-19 a crescut la 15.464, informează Agerpres care citează AFP.

Numărul de persoane testate pozitiv cu noul coronavirus a ajuns la un total de 114.217, în creştere cu 5.526 față de ziua precedentă.

Cifrele anunţate în fiecare zi de autorităţile sanitare din Marea Britanie includ doar decesele pacienţilor testaţi pozitiv care erau internați în spitale.

Această metodă este criticată de anumite asociaţii pentru că nu sunt luate în considerare și decesele din azilurile de bătrâni şi cele la domiciliu, atenuându-se astfel impactul real al pandemiei.

Asociaţia Care England, care reprezintă azilurile independente, estimează că numărul real al deceselor este mult mai mare.

Guvernul condus de Boris Johnson a decis joi să prelungească cu cel puţin trei săptămâni măsurile de izolare impuse în data de 23 martie.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică din cadrul Ministerului român de Afaceri Interne, în Marea Britanie s-au înregistrat cele mai multe decese ale cetățenilor români care se află în alte țări.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până în data de 18 aprilie 2020 au decedat 61 de cetățeni români aflați în străinătate: 19 în Marea Britanie, 15 în Franța,  14 în Italia, șapte în Spania, trei în Germania și câte unul în Belgia, Suedia și Elveția.

Ordonanța Militară 9. Se prelungește cu 14 zile suspendarea zborurilor din și spre Marea Britanie, Germania, Austria, Italia și alte țări

MAREA BRITANIE: Guvernul a făcut „greşeli grave” în combaterea pandemiei de coronavirus

MAREA BRITANIE: Ce trebuie să facă angajații români care au probleme din cauza COVID-19

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?