Skip to content

Boris Johnson amenință cu o a treia carantină națională dacă britanicii ignoră restricțiile

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a avertizat joi că, dacă britanicii vor încălca restricţiile, țara va intra într-o a a treia carantină la nivel naționl, relatează agenția de presă DPA, preluată de AGerpres.

Johnson a declarat că sistemul de sănătate riscă să fie copleşit și a avertizat că în cazul restricțiile pe trei niveluri impuse din 2 decembrie la nivel local nu vor fi respectate, anul viitor Marea britanie va intra într-o nouă carantină națională.

„Dacă ne relaxăm acum, riscăm să pierdem controlul asupra acestui virus din nou, risipind câştigurile obţinute cu greu şi forţându-ne să intrăm într-un nou lockdown în noul an, cu toate pagubele pe care le presupune asta”, a spus el, conform sursei citate.

Premierul a mai explicat că dacă ţină deschise şcolile, opţiunile noastre pentru a învinge această boală sunt limitate. Declarațiile lui Boris Johnson au venit după ce guvernele englez şi scoţian au prezentat restricţiile pe care vor trebui să le respecte cetăţenii lor în timpul sezonului sărbătorilor.

Ministrul Sănătăţii a precizat că unele din oraşe din nordul Angliei şi din Midlands, printre care Manchester, Birmingham şi Leicester, se vor confrunta cu cele mai dure restricţii, cele de nivelul al treilea. Londra este încadrată pentru moment la nivelul al doilea.

Premierul scoţian a anunţat că restricţiile vor fi relaxate în perioada Crăciunului în perioada 23-27 decembrie pentru a le permite cetăţenilor să călătorească și pentru a se întâlni cu prietenii şi familia.

Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord au convenit anterior în această săptămână să relaxeze restricţiile în perioada Crăciunului pentru ca oamenii să-şi poată vede familiile.

Unele dintre aceste reguli pentru perioada 23 – 27 decembrie le permit britanicilor să se întâlnească cu familiile din alte două gospodării, dar numai în locuinţe private, lăcaşe de cult şi spaţii în aer liber.

Boris Johnson a stabilit un BREXIT fără Acord. Măriri de prețuri la alimente și riscuri pentru siguranța publică

CARANTINĂ în Anglia: Autoritățile interzic deplasările fără motiv întemeiat

Marea Britanie renunță la carantina la nivel național. Fanii se pot întoarce pe stadioane în anumite condiții