Boris Johnson: „De joi, stați acasă”. Anglia impune dure restricții

Boris Johnson a anunțat că timp de patru săptămâni în Anglia introduce dure restricții începând cu 5 noiembrie, anunță BBC.

Barurile și restaurantele se vor închide, dar cateringul va funcționa exact ca în primăvară. Spre deosebire de acea perioadă, nu vor fi reintroduse aceleași măsuri de protecție, dar persoanele vulnerabile sau celor cu vârsta peste 70 ani li se cere să fie deosebit de vigilente.

Școlile și universitățile vor fi deschise pe tot parcursul acestei perioade, iar sistemul de plată cu 80% din salariile angajaților va fi prelungit până în noiembrie.

„Mă tem că, de joi, mesajul de bază este acelaşi: rămâneţi acasă, protejaţi NHS (serviciul naţional de sănătate) şi salvaţi vieţi”, a spus Johnson, avertizând că fără măsuri, rata mortalităţii ar putea creşte şi mai mult.

„Crăciunul va fi diferit în acest an, poate foarte diferit, dar speranţa şi credinţa mea sinceră este că, luând măsuri dure, putem permite familiilor din toată ţara să fie împreună”, a spus şeful guvernului britanic, evocând măsuri similare luate de Franţa, Germania şi Belgia.

În prezent, numărul cazurilor pozitive din Marea Britanie este 1.011.660. Guvernul estimează până la 4.000 de decese pe zi în lunile de iarnă dacă nu se iau măsuri.

În ultimele șapte zile, Marea Britanie a înregistrat în medie aproape 23.000 de cazuri noi pe zi și 237 de decese.

Aceste măsuri sunt anunțate numai pentru Anglia.

Țara Galilor rămâne sub un blocaj de 17 zile până la 9 noiembrie, Scoția a introdus un nou sistem pe cinci niveluri care urmează să intre în vigoare din 2 noiembrie. Irlanda de Nord a închis puburile și restaurantele timp de patru săptămâni, cu excepția mâncărurilor și a livrărilor.

Călătoria în Anglia trebuie evitată, cu excepția scopurilor esențiale.

Cine sunt proprietarii casei din Londra în care erau înghesuiți 35 de români. Viaţă de LUX şi afaceri de milioane de lire

ANGLIA: O româncă și partenerul ei, condamnați pentru otrăvirea și uciderea unui bărbat. Motivul: jaful

ANGLIA: Amendă de 40.000 de lire sterline pentru patru studenți care au făcut un chef

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA