Premierul britanic Boris Johnson este în centrul unui scandal izbucnit recent după ce publicația Daily Mail a scris că, în octombrie 2020, a refuzat să mai introducă o carantină strictă și ar fi spus într-o ședință privată: „No more fucking lockdowns. Let the bodies pile high in their thousands.” Adică: fără perioade stricte de carantină, lăsați cadavrele să se adună mii în mormane.

Johnson a negat, scrie The Guardian, că ar fi făcut vreo afirmație la cadavre. Întrebat dacă a făcut comentariile, el a spus: „Nu, dar cred că importantul lucru pe care cred că oamenii vor să continuăm și să-l facem ca guvern este să ne asigurăm că blocajele funcționează”.

Matt Fowler, cofondatorul grupului anti-Covid Bereaved Families For Justice, a declarat că nu poate înțelege „cum cineva ar putea fi atât de lipsit de inimă, lipsit de respect și nesimțit”.

Soțul unei femei care a decedat din cauza virsului a spus că, dacă se dovedește că premierul a făcut asemenea declarații, trebuie să demisioneze. „Eu, unul, nu-l voi ierta niciodată. Rușine pentru tine Boris”, a declarata acesta, potrivit The Guardian.

„Refuzul lui Johnson de a se întâlni cu familiile îndurerate este dureros și jignitor și demonstrează chiar mai mult decât cuvintele sale citate în Daily Mail astăzi cât este de disprețuitor moral”, a adăugat o femeie care și-a pierdut tatăl.

„Aș vrea să-l provoc pe Boris să meargă personal pe zidul memorial și să se confrunte cu toate numele și inimile oamenilor frumoși care ar trebui să fie în continuare aici. „Vrea să vadă trupuri îngrămădite în morgi?, s-a revoltat o alta.

Johnson se confruntă cu mai multe acuzații cu privire la modul de în care a gestionat inițial criza Covid-19.

Boris Johnson: „Britanicii, mai obezi decât majoritatea europenilor”

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA