Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, testat pozitiv la noul coronavirus în urmă cu zece zile, a fost internat în spital duminică, 5 aprilie, pentru a fi supus unor examinări suplimentare, informează BBC.

Este primul lider mondial internat pentru coronavirus, acesta prezentând de mai multe zile simptome tipice COVID-19, inclusiv febră.

Boris Johnson a fost internat într-un spitalul din Londra „ca precauție” în această seară pentru a fi supus unor „teste medicale”, informează presa britanică.

Însă problema de bază este gravă: premierul britanic a fost diagnosticat cu virusul în urmă cu zece zile, iar de atunci Johnson nu a arătat niciun semn de însănătoșire.

Acesta a prezentat febră, destul de ridicată, și tuse, medicul personal neavând altă opțiune decât internarea acestuia.

„Aceasta este o măsură de precauţie, întrucât premierul continua să prezinte simptome persistente de coronavirus la zece zile după testarea pozitivă la virus”, susține Downing Street.

Johnson, care până de curând s-a lăudat cu „strângerea mâinilor tuturor”, în ciuda amenințării coronavirusului, a trebuit să renunțe aseară pentru că a fost închis în casă singur, mai ales după ce logodnica sa, însărcinată în șase luni, s-a dus la o locuință de vară, zilele trecute prezentând și aceasta simptome.

Specialist în boli respiratorii: Imunitatea colectivă nu rezolvă problemele provocate de coronavirus – VIDEO

MAREA BRITANIE: Guvernul a făcut „greşeli grave” în combaterea pandemiei de coronavirus

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?