Boris Johnson, victorie istorică la alegerile anticipate: „Mandat puternic de a pune în practică Brexitul”

Premierul britanic Boris Johnson a obţinut o victorie răsunătoare la alegerile legislative anticipate de joi, 12 decembrie, Partidul Conservator trecând pragul de 326 de locuri din cele 650 ale Camerei Comunelor, potrivit rezultatelor oficiale parţiale publicate vineri.

După numărarea rezultatelor în aproape toate circumscripţiile electorale – 647 din 650 -, conservatorii deţineau 363 de mandate de deputaţi, ceea ce confirmă o largă majoritate conservatoare şi deschide calea ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană la 31 ianuarie, aşa cum a promis Johnson.

Conservatorii nu au mai beneficiat de un asemenea nivel de control în parlament de la Margaret Thatcher, conform AFP.

Dacă Partidul Conservator a depăşit cu mult numărul de mandate obţinut la scrutinul din 2017, principala formaţiune a opoziţiei, Partidul Laburist, a suferit în schimb un recul dureros, ajungând la doar 203 mandate faţă de 262 la alegerile de acum doi ani.

Boris Johnson a declarat după anunţarea rezultatelor că guvernul său conservator a primit un „mandat puternic de a pune în practică Brexitul” şi că acest scrutin „istoric” îi va permite guvernului său să „respecte voinţa democratică a poporului”, referire la rezultatul referendumului din 2016, la care 52% dintre britanici au votat în favoarea ieşirii ţării din Uniunea Europeană.

Premierul britanic în exerciţiu Boris Johnson şi-a reiterat vineri promisiunea de a realiza Brexitul la 31 ianuarie, în urma victoriei zdrobitoare obţinute de Partidul Conservator la alegerile legislative anticipate de joi.

După trei ani de dezacorduri, “voi pune capăt acestor absurdităţi şi vom face Brexitul la timp până la 31 ianuarie, fără dacă, fără dar, fără poate”, a declarat Johnson în faţa susţinătorilor săi la Londra, vineri dimineaţa.

Premierul britanic promite că va reduce numărul imigranților dacă va câștiga alegerile

Marea Britanie amenință că va expulza cetățenii care nu aplică la timp pentru noul statut post-Brexit

Românii din Marea Britanie au timp până la 31 decembrie 2020 să se înregistreze pentru statutul de settled sau pre-settled

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA