BREXIT: Nu s-a votat privind noul acord. Amendamentul de amânare, adoptat. Proteste în Londra – VIDEO

Camera Comunelor a decis sâmbătă, 19 octombrie, amânarea votului asupra acordului privind Brexit-ul până când va fi adoptată legislaţia prin care se va implementa acest acord, însă premierul Boris Johnson a declarat că nu va negocia cu UE nicio nouă amânare a Brexitului, potrivit agenţiei Reuters, citată de Agerpres.

Legislativul britanic a adoptat prin această decizie un amendament, depus de către deputatul independent (fost conservator) Oliver Letwin, care impune o nouă amânare a Brexit-ului, sugerând suspendarea ratificării acordului până la aprobarea întregii legislații conexe, dacă este necesar și dincolo de scadența din 31 octombrie, contrar voinței lui Johnson.

Amendamentul a primit 322 de voturi pentru şi 306 împotrivă.

Presa afirmă că Oliver Letwin a propus acest amendament ca un fel de plasă de siguranţă pentru situaţia în care dezbaterea parlamentară privind legea Brexitului nu se încheie până pe 31 octombrie şi să se evite astfel o situaţie care ar fi echivalentă cu un Brexit fără acord.

Conform interpretării pe care deputaţii britanici adversari ai Brexitului o dau unei legi adoptate anterior, cum ar fi liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn, acest vot îl obligă pe premierul conservator Boris Johnson să ceară în scris Uniunii Europene amânarea Brexitului dincolo de data de 31 octombrie.

Dar Johnson a susţinut după adoptarea amendamentului Letwin că nu va cere încă o amânare a Brexitului şi are o altă intepretare a acelei legi. ”Nu voi negocia cu UE o amânare şi nici legea nu mă obligă să procedez astfel”, a spus el în faţa parlamentului imediat după votarea amendamentului Letwin.

”Le voi spune prietenilor şi colegilor din UE exact ce le-am spus tuturor în ultimele 88 de zile de când sunt prim-ministru: că orice nouă amânare ar fi rea pentru ţara noastră, rea pentru Uniunea Europeană şi rea pentru democraţie”, a adăugat el.

Zeci de mii de persoane au ieşit în stradă la Londra pentru a manifesta împotriva Brexit-ului. Manifestanţii au cerut stoparea Brexit-ului şi organizarea unui al doilea referendum privind apartenenţa la UE.

Manifestanţii, în fruntea cărora s-a plasat primarul laburist şi eurofil al Londrei, Sadiq Khan, au pornit într-un marş dinspre Hyde Park către sediul Camerei Comunelor, unde s-a desfășurat şedinţa extraordinară a legislativului, chemat să se pronunţe prin vot asupra acordului de retragere din UE pe care premierul conservator Boris Johnson l-a convenit săptămâna aceasta cu Bruxellesul.

LIVE: Thousands are expected to attend #PeoplesVoteMarch in London.

Publicată de RT UK pe Sâmbătă, 19 octombrie 2019

Iohannis: „Românii din Marea Britanie vor fi foarte bine protejaţi prin Acordul Brexit”

Brexit: Marea Britanie a înregistrat primul caz de psihoză declanșată de ieșirea din UE

BREXIT: Peste 140.000 de români s-au înregistrat pentru a obţine noul statut de şedere în Marea Britanie

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?