Skip to content

Bulgar, prins la frontieră cu o mașină dată în urmărire de autoritățile britanice: „Nu știam că e căutată”

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Vama Veche au descoperit un autoturism marca Jaguar, în valoare de 88.000 de lei, căutat de autorităţile din Marea Britanie.

În data de 4 august 2019, la Punctul de Trecere al Frontierei Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean bulgar, în vârstă de 47 de ani, conducând un autoturism marca Jaguar, înmatriculat în Marea Britanie.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că mașina figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie în aprilie 2019.

Faţă de cele constatate, persoana în cauză a declarat că a achiziționat mașina fără să știe că aceasta ar fi fost căutată de către autorități.

Mijlocul de transport, în valoare de 88.000 de lei, a fost indisponibilizat, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Autoturisme căutate de autoritățile din Italia, Spania și Anglia, confiscate la frontiera română

Documente necesare pentru controlul vehiculelor la frontieră. Numere provizorii, înmatriculare pe altă persoană, procuri

Mașină luată în leasing din Anglia și adusă ilegal în România. Bărbatul este acuzat de furt