CARANTINĂ în Anglia: Autoritățile interzic deplasările fără motiv întemeiat

Autoritățile din Anglia au aprobat miercuri seară, 4 noiembrie, cu o majoritate covârşitoare, intrarea în a doua carantină (lockdown) pentru a ţine sub control al doilea val al pandemiei de COVID-19, măsură care va rămâne în vigoare 30 de zile, transmite dpa.

După patru ore de dezbateri, parlamentarii britanici au aprobat, cu 516 voturi pentru şi 38 de voturi împotrivă, planul prezentat de premierul Boris Johnson.

Începând de joi, 5 noiembrie, ora 00:00 GMT, toate magazinele neesenţiale, barurile şi restaurantele din Anglia vor fi închise până la 2 decembrie, când noul lockdown expiră în mod automat.

Şcolile, colegiile şi universităţile vor rămâne deschise şi este încurajat lucrul în regim de telemuncă.

Oamenii îşi vor putea părăsi locuinţele numai cu un motiv întemeiat, printre care consultaţii medicale, deplasarea către locul de muncă sau cumpărarea de alimente.

De asemenea, activităţile fizice sunt permise în spaţii deschise, ca şi întâlnirile cu familia sau prietenii cu condiţia respectării regulilor de distanţare fizică.

Celelalte componente ale Regatului Unit – Scoţia,Ţara Galilor şi Irlanda de Nord – au propriile lor politici şi în ultimele săptămâni au introdus restricţii mai dure cu privire la limitarea răspândirii COVID-19.

Regatul Unit a raportat miercuri un număr total de 47.742 de decese cauzate de COVID-19, dintre care 492 în ultimele 24 de ore, cea mai mare valoare a acestui indicator de la jumătatea lunii martie.

Frații Mămăligă, condamnați la închisoare. Au violat o femeie în Londra după ce au legat-o cu șireturi

LONDRA: Un adolescent a aruncat un copil de pe clădirea unui muzeu doar ca să apară la știri

LIVERPOOL: Doi FRAȚI ROMÂNI au aruncat o cățelușă de la balcon și i-au înjunghiat stăpânii

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA