Un adolescent din Marea Britanie ce a comis prima sa infracțiune teroristă când avea 13 ani a fost condamnat pe 8 februarie 2021.

Născut în iulie 2004, tânărul din Cornwall, sud-vestul Angliei, are acum 16 ani și el este un neonazist convins, potrivit unui comunicat al Ministerului Public din Regatul Unit (Crown Prosecution Service).

În iulie 2018, a descărcat un manual cu privire la modul în care diferite tipuri de compuși pot fi folosiți pentru a provoca explozii.

De-a lungul timpului a adunat inclusiv documente electronice care oferă instrucțiuni despre cum să facă napalm, cocktailuri Molotov, să lupte cu cuțitele și cum să construiască un pistol-mitralieră Kalașnikov folosind consumabile aflate la îndemână.

La vârsta de 14 ani (Sursa foto: CPS)

Băiatul a devenit liderul britanic al unui grup internațional neonazist online numit Feuerkrieg Division (FKD). Celula britanică s-a numit FKD_GB și s-a format în iunie 2019, când avea doar 14 ani. La momentul arestării sale, o lună mai târziu, avea șase membri.

Teroristul neonazist locuia cu bunica sa și a susținut că nu are opinii rasiste și a vrut doar să pară„ cool ” și să arate că face ceva pentru cauza albilor, dar numărul mare de dovezi l-a făcut să pledeze vinovat de deținerea și răspândirea de materiale teroriste.

La percheziții, polițiștii au găsit un steag nazist și cifra „1488” pictată pe șopron. Numărul este un salut nazist: „14” se referă la un slogan al albilor de extremă dreapta, iar „88” face referire la a opta literă a alfabetului – HH – sau „Heil Hitler”.

Jihadistul Zoltan din Popești-Leordeni, pasionat de bombe și imagini cu oameni decapitați de ISIS

În 2019, adolescentul a postat pe diferite forumuri de extremă dreaptă mesaje despre uciderea homosexualilor, evreilor și a persoanelor care nu sunt albe prin diferite metode, inclusiv bombe care conțin cuie și arme de foc.

La proces a pledat vinovat pentru răspândirea de publicații teroriste și deținerea de astfel de materiale. El a distribuit inclusiv un poster care arăta o explozie nucleară asupra Parlamentului britanic și i-a lăudat pe cei care comit crime în masă din motive rasiale.

A mai distribuit pe aceste forumuri și un manual de 432 de pagini de război de gherilă care susținea crima și violul. Gruparea FKD privește persoanele care nu sunt albe ca suboameni și aprobă uciderea în masă a acestora, scopul fiind declararea unui „jihad alb”.

Având în vedere vârsta lui, judecătorii l-au condamnat la doi ani de reabilitare, practic un fel de pedeapsă care nu-l privează de libertate. Totuși, el este supus anumitor interdicții și obligat să presteze anumite activități.

Va fi monitorizat cu o brățară electronică, va fi testat pentru droguri, i se va cere să-și continue studiile, să presteze muncă în folosul comunității și să urmeze un tratament psihiatric.

Timișoara: Student tunisian la Farmacie, expulzat pentru glorificarea ISIS

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!