Skip to content

Cinci români, condamnați în Anglia pentru fraude de peste un milion de lire. Aveau sute de conturi bancare

Banda de români implicată în înșelătorii de peste 1 milion de lire sterline a fost condamnată la un total de peste 20 de ani de închisoare. Unul dintre membri și-a creat un permis de conducere cu poza lui David Cameron și adresa 10 Downing Street pentru a-și demonstra calitățile de falsificare a unor documente.

Dragoș Dragomir

Dragoș Dragomir a creat documente false, printre care un permis de conducere cu numele fostului premier britanic David Cameron

Infractorii români postau sute de anunțuri false în care anunțau că vând bunuri și servicii inexistente pe site-uri de internet extrem de cunoscute, cum e eBay. Aceștia au deschis peste 100 de conturi la bănci utilizând cărți de identitate false, pașapoarte și facturi pe care Dragomir le-a falsificat.

Când a descins poliția în clădirea din Enfield unde se produceau documentele a descoperit cărți de identitate pentru Spania, Austria, Italia, Slovenia, Polonia și România.

Polițiștii au găsit și mai multe imprimante și computere cu programe pentru producerea în masă de ”cărți de identitate specimen”, inclusiv permisul de conducere ”emis” de Marea Britanie, făcut în bătaie de joc, cu imaginea fostului premier britanic.

Dragomir a fost arestat în iunie anul trecut în Marea Britanie. Trăia sub numele fals de Andrei Bernath și era căutat cu mandat european de arestare pentru fraude comise în România în 2007. A fost condamnat de tribunalul din Blackfriars la șapte ani și șase luni de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de fraudă financiară, complicitate la spălare de bani, posesie de documente false de identitate și posesie de instrumente pentru falsificarea de documente.

Georgian Stanciu și-a recunoscut complicitatea la comiterea de fraude, complicitate la spălare de bani și posesie de documente false de identitate.

Georgian Stanciu

Șeful bandei, Mihai Cîrstoiu, de 37 de ani, din Woodford, inițiatorul escrocheriilor,  a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru complicitate la aceleași infracțiuni

Mihai Cirstoiu

George Cerneanu și Georgian Alexandru Stanciu au primit cărți de identitate false de la Dragomir și Cîrstoiu și au fost trimiși în orașe din întreaga Marea Britanie, printre care și Birmingham, Liverpool și Ipswich pentru a deschide conturi bancare și a încasa în acestea sumele trimise de clienții înșelați.

Maria Bilici, de 33 de ani, a fost condamnată la patru ani de închisoare pentru complicitate la spălare de bani, spălare de bani și fraude financiare. A fost reținută înainte de încercarea de a fugi din Marea Britanie. Femeia a încercat să-și vândă locuința sa din St. Albans, Hertfordshire, și jeepul Range Rover, însă a fost capturată de poliție înainte de a încheia tranzacțiile.

Maria Bilici

Cerneanu, de 25 de ani, a fost arestat în timp ce încerca să ridice bani dintr-un cont deschis la Santander, în Liverpool, pe 13 iunie. Stanciu, de 27 de ani, a fost arestat în locuința sa din Woodford pe 12 iunie anul trecut. Ambii au fost condamnați la doi ani și jumătate de închisoare pentru complicitate la comiterea de fraude financiare, complicitate la spălare de bani și posesie de documente false de identitate.

George Cerneanu

Sebastian Ilie este căutat în legătură cu infracțiuni comise de grupare. A obținut în mod fraudulos un împrumut de 25.000 de lire sterline pe care l-a încasat și trimis în străinătate.

Sebastian Ilie

Frații Mămăligă, condamnați la închisoare. Au violat o femeie în Londra după ce au legat-o cu șireturi