Skip to content

Circa 120 de imigranți, cazați ilegal în curtea unui milionar din Londra. De ”afacere” se ocupă un cuplu de români

Despre constructorul milionar Gerry Fitzgerald, de 60 de ani, se spune că a câștigat o avere din cocioabele închiriate imigranților est-europeni, dintre care mulți sunt beneficiari de ajutoare sociale.

Milionarul găzduiește cel puțin 120 de imigranți într-un fel de cartier al săracilor ridicat în curtea locuinței sale, un conac cu cinci dormitoare în valoare de 2 milioane de lire sterline, situat în nordul Londrei.

Potrivit The Sun, imigranții trăiesc în cocioabe și magazii în spatele proprietății lui Gerry Fitzgerald de patru ani, într-un loc care ”pare ireal, ceva de lumea a treia”.

Unii dintre locuitorii ”mahalalei” își plătesc chiria, circa 330 £ lunar, din ajutoarele sociale pentru locuințe primite de la stat. Astfel, milionarul încasează lunar aproape 40.000 de lire sterline.

Autoritățile afirmă că magaziile și cocioabele în care sunt cazați imigranții au fost construite în mod ilegal începând cu 2013, urmând ca acestea să fie demolate.

De ”afacere” se ocupă un cuplu de români care ”colectează tot timpul persoane, toate de naționalitate română, de la aeroport”

Unii dintre bărbații cazați în curtea milionarului lucrează ziua și dorm în paturile lăsate libere de cei ce lucrează în schimburi de noapte.

Locuințele dărăpănate se află chiar lângă casele miliardarului Sports Direct, Mike Ashley, și a șefului de la Arsenal, Arsene Wenger.

Fitzgerald, care a pierdut recursul făcut în justiție împotriva deciziei judecătorilor din 2016 de demolare a locuințelor ilegale, a declarat că nu câștigă 40.000 de lire sterline: ”Dacă ar fi fost 120 acolo, aș trăi în Bahamas. Toți cei care stau acolo locuiesc în mod legal cu contracte de închiriere pe termen scurt. Aceștia plătesc taxe și au asigurări naționale”.

Șeful consiliului din Barnet, Richard Cornelius, a asigurat că ”s-au întreprins acțiuni legale pentru a se remedia situația”.

Cine sunt proprietarii casei din Londra în care erau înghesuiți 35 de români. Viaţă de LUX şi afaceri de milioane de lire