Circulația cetățenilor UE, oprită în Marea Britanie după Brexit. Vor avea acces numai „cei mai inteligenți”

Marea Britanie va opri libera circulaţie a cetăţenilor UE după Brexit şi va introduce un sistem de imigraţie pe bază de puncte, conform unui plan elaborat de ministrul de Interne, Priti Patel, afirmă surse citate de agenţia Reuters, citate de Mediafax.

Priti Patel va anunţa că, în contextul Brexit, are misiunea de a „opri libera circulaţie a persoanelor” şi de a „introduce un sistem de imigraţie pe bază de puncte asemănător cu modelul australian”, „un sistem care să funcţioneze în interesul Marii Britanii”, prin atragerea „celor mai inteligenţi”, a „oamenilor de ştiinţă”, a „academicienilor”, au declarat sursele citate.

Ideea centrală va fi că „sistemul imigraţiei să fie sub controlul Guvernului britanic”, conform planului.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a declarat că românii care locuiesc în Marea Britanie vor avea timp până la finalul anului 2020 să se înregistreze pentru statutul de rezident, anunță Mediafax.

„Veşti însorite de la Londra, în pofida ceţii Brexit. Cu ocazia unei convorbiri telefonice, ministrul de stat pentru Europa, Chris Pincher, a reconfirmat drepturile cetăţenilor europeni/români care locuiesc în Marea Britanie, chiar şi în cazul unui Brexit fără acord, l-am asigurat de reciprocitate în ceea ce priveşte cetăţenii britanici.

Angajamentele Guvernului Marii Britanii sunt confirmate, toţi cetăţenii europeni/români care locuiesc în Marea Britanie la data Brexit au timp până la 31 decembrie 2020 să se înregistreze pentru statutul de settled or pre-settled, drepturile lor sunt menţinute”, a scris George Ciamba pe Facebook, conform sursei citate.

Românii din Marea Britanie au timp până la 31 decembrie 2020 să se înregistreze pentru statutul de settled sau pre-settled

BREXIT: Românii, pe primul loc la solicitarea statutului de rezident permanent în Marea Britanie

Theresa May: STOP sosirii europenilor necalificați care își caută un loc de muncă

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?