Un comerciant român din districtul Edgware, nord-vestul Londrei, riscă să-și piardă licența după ce a fost prins vânzând țigări și vin de contrabandă.

Comisia de licențiere din Harrow trebuie să dea un verdict în ceea ce privește firma Carniprod, care funcționează la adresa Burnt Oak Broadway nr. 181, Edgware, scrie Harrow Times.

În timpul audierii din 12 iunie 2019, reprezentanții Poliției au declarat că angajații acestui magazin au ignorat în mod repetat prevederile legale și că reprezintă un etalon pentru comportamentele antisociale din zonă.

Iulian Duță, cel care administrează afacerea, a fost de două ori condamnat pentru vânzare ilegală de țigări, mai arată sursa citată.

Conform unui document al Poliției Metropolitane, el a fost amendat în ultimii patru ani cu mai multe mii de lire sterline pentru încălcarea legii.

Mai mult, el comercializa vodcă contrafăcută și vin de contrabandă în sticle mici de plastic.

„Carniprod a arătat un dispreț total față de lege și s-a angajat în mod repetat în vânzarea de produse de contrabandă fără a lua în considerare efectul asupra comunității locale”, a explicat Comisiei ofițerul din cadrul Met Police care se ocupă de licențe.

El a mai adăugat că firma condusă de Iulian Duță a avut toate șansele să funcțioenze legal, dar au încercat din răsputeri să nu facă acest lucru.

„Nu este comportament pe care îl dorim în Harrow și de aceea vă rugăm respectuos să revocați licența de funcționare”, a mai spus ofițerul membrilor Comisiei.

Poliția încearcă din greu să reducă consumul de alcool pe stradă și alte comportamente antisociale în zona Burnt Oak Broadway, dar și în Edgware, în general.

Acțiunile Carniprod, a mai adăugat ofițerul, contribuie de mai bine de patru ani la crearea unei imagini negative a zonei.

„Înțelegem că patronii de afaceri fac tot ce trebuie pentru a-și susține familiile. Totuși, comiterea unor ilegalități ca acestea nu este modalitatea de a-și ajuta familiile”, a mai explicat ofițerul.

Persoana care deține licența, Georgiana Monica Crăciunescu, nu s-a implicat deloc în rezolvarea acestei situații.

Iulian Duță a declarat pentru Harrow Times că el este patronul magazinului, dar licența aparține Georgianei Crăciunescu, prietena sa care vine din când în când să instruiască personalul angajat.

La audierea din 12 iunie nu a fost prezent niciun reprezentant al Carniprod.

Comisia de licențiere va informa Poliția și patronii asupra deciziei în cinci zile lucrătoare.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?